Tesen poraz Krima v Romuniji

Rokometašice Krima so na prvi tekmi osmine finala pokala pokalnih zmagovalk izgubile proti Municipal Craiova z 29:30.

Objavljeno
09. januar 2016 20.06
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Craiova - Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi tekmi osmine finala pokala pokalnih zmagovalk v gosteh izgubile proti romunski ekipi Municipal Craiova z 29:30. Povratna tekma bo prihodnjo soboto na Kodeljevem.

Izbranke Marte Bon so v Romuniji doživele poraz, a kljub temu se ne preveč razočarane vračajo v domovino, saj so si v Craiovi želele predvsem doseči izid, ki bi jim dopuščal možnosti za preboj v četrtfinale tega tekmovanja.

To jim je tudi uspelo. Čeprav so bile domače večino tekme v prednosti, pa krimovke gostjam niso dopustile, da bi se preveč oddaljile. Še sredi drugega polčasa so sicer bežale za štiri zadetke, a v končnici tekme se je Krimu uspelo tekmicam povsem približati.

Pri domačinkah je sicer izstopala Jelena Živković z devetimi zadetki, pri Krimu, ki si je v svojih vrstah tudi želel to srbsko reprezentantko, pa sta prednjačili povratnici po poškodbah. Tamara Mavsar je tekmo končala z osmimi, Vesna Milanović-Litre pa s šestimi zadetki.

»Osnovni cilj, imeti aktiven rezultat na koncu, je dosežen. Igrali smo precej valovito, v nekaterih obdobjih zelo dobro, v nekaterih delih pa smo nerazumljivo padli. Prepričana sem, da lahko v Ljubljani igramo bolj kakovostno in nadaljujemo v naslednji krog. Imeli smo dve obdobji na začetku tekme in začetku drugega polčasa, ko smo bili premalo tekoči in poletni. Poznalo se je, da se dve igralki vračata po poškodbi in nista še povsem pripravljeni. Verjamem, da bo po vsakem dnevu treningu povezanost večja in bo s tem uigranost večja. V Ljubljani bo osnovni cilj osvojiti še ta dva gola več, podcilj pa izboljšati igro, kombinatoriko, sodelovanje, obrambo in igrati za publiko,« je po porazu povedala Marta Bon.

Pokal pokalnih zmagovalk, prve tekme osmine finala

Municipal Craiova - Krim Mercator 30:29 (12:11)

Lada - Ardesen 49:28 (23:12)

Ankara Yenimahalle - Zvezda Zvenigorod 33:26 (15:12)

Kristiansand - Selgros Lublin 28:22 (15:13)

Sercodak Dalfsen - Erd 15:27 (9:18)

Issy Pariz - Podravka Vegeta 24:20 (15:12)

Nedelja

Tvis Holstebro - Hypo Niederösterreich (15)

Glassverket - Viborg (19)