Težka naloga za Vujovićevo četo, nasprotniki bodo Norvežani

Slovenski rokometaši se bodo v dodatnih kvalifikacijah za SP 2017 pomerili s četrtouvrščeno ekipo EP Norveško.

Objavljeno
31. januar 2016 13.26
Posodobljeno
31. januar 2016 13.26
Poland Handball Europeans
J. P.
J. P.

Krakov - Slovensko moško rokometno reprezentanco v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Franciji čaka zelo zahteven zalogaj, saj ji bo nasproti stala četrtouvrščena zasedba letošnjega evropskega prvenstva na Poljskem, reprezentanca Norveške. Prvi dvoboj bo med 10. in 12. junijem letos v Sloveniji, povratni med 14. in 16. junijem v gosteh.

Izbranci Veselina Vujovića so si z zgolj 14. mestom na Poljskem močno otežili pot do Francije, saj jih je Evropska rokometna zveza (EHF) uvrstila v drugo jakostno skupino ob bok Srbije, Črne gore, Avstrije, Češke, BiH, Latvije, Portugalske in Nizozemske. V prvem bobnu so bile Danska, Švedska, Islandija, Madžarska, Rusija, Poljska, Makedonija, Belorusija in četrtouvrščena izbrana vrsta z letošnjega prvenstva stare celine.

Neposredno pot na svetovno prvenstvo v Franciji, ki bo na sporedu med 11. in 29. januarjem 2017 v osmih mestih, imajo poleg gostiteljice odprto še tri najboljše zasedbe z letošnjega evropskega prvenstva, sicer pa bo nastopilo 24 reprezentanc. Udeležbo imajo že zagotovljeno tudi Katar, Bahrajn, Saudska Arabija, Egipt, Tunizija, Japonska in Angola. Drugi pari evropskih dodatnih kvalifikacij so Švedska - BiH, Češka - Makedonija, Poljska - Nizozemska, Rusija - Črna gora, Islandija - Portugalska, Belorusija - Latvija, Danska - Avstrija in najzanimivejši: Srbija - Madžarska.

Slovenci za pot v Rio s Španci, Švedi in Iranci

Slovenci so danes dobili tudi svoje nasprotnike v dodatnih kvalifikacijah za letošnje olimpije igre v Riu. Slovenski rokometaši bodo med 7. in 10. aprilom igrali proti Špancem, Švedom in Irancem.

V prvi skupini dodatnih kvalifikacij bodo nastopili Poljska, Makedonija, Čile in Tunizija, v tretji pa Hrvaška, Danska, Norveška in Bahrajn.

Mednarodna rokometna zveza (IHF) bo prireditelja določila v prvi polovici februarja, na olimpijske igre pa se bosta uvrstili prvo in drugouvrščene izbrane vrste iz vseh treh kvalifikacijskih turnirjev.