Tiselj na klopi romunskega kluba Baia Mare

Tone Tiselj bo vodil romunske državne in pokalne prvakinje iz pokrajine Maramures, ki so se prebile v glavni del lige prvakinj.

Objavljeno
24. december 2014 16.24
Tone Tiselj
Je. G., Delo.si, STA
Je. G., Delo.si, STA
Bukarešta - Nekdanji selektor slovenske moške in ženske rokometne reprezentance Tone Tiselj je postal novi trener romunskega ženskega rokometnega kluba Baia Mare, so danes potrdili na uradni spletni strani tega kluba, piše STA.

To bo nova mednarodna zaposlitev tega nekdanjega slovenskega rokometnega igralca, ki je bil na klopi klubov, kot so Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, KIF Vejen, Budućnost in Krim Mercator. Štiriinpetdesetletni Tiselj je bil selektor obeh slovenskih članskih selekcij moške in ženske ter tudi selektor rokometašic iz Črne gore.

Tiselj bo vodil romunske državne in pokalne prvakinje iz pokrajine Maramures, ki so se iz skupinskega dela prebile v glavni del lige prvakinj. Romunke bodo v nadaljevanju igrale v skupini 2, v kateri so še madžarski Györ, norveški Larvik, francoski Metz, danski Viborg in švedski Sävehof.

Edini slovenski predstavnik v ligi prvakinj bo Krim Mercator, ki bo igral v skupini 1, poleg ruskega Dinama iz Volgograda in nemškega Leipziga, črnogorske Budućnosti iz Podgorice, makedonskega Vardarja iz Skopja in nemškega Thüringerja. Ljubljanska zasedba bo glavni del začela z dvema točkama, ki jih je prenesla iz skupinskega dela.

Glavni del lige prvakinj bo na sporedu med 30. januarjem in 15. marcem prihodnje leto, četrtfinalni dvoboji - vanj se bodo uvrstile po štiri najboljše ekipe iz obeh skupin - pa bodo na sporedu 4. in 5. ter 11. in 12. aprila. Sklepni turnir lige prvakinj bo 9. in 10. maja v Budimpešti.