Tretji zaporedni poraz prinesel mučno čakanje

Krim Mercator ni bil kos Leipzigu in bo v drugi del lige prvakinj napredoval le, če Hypo jutri ne bo zmagal v Rusiji.

Objavljeno
21. november 2014 22.52
RK Krim Mercator in HC Leipzieg(nem). Igralka Krim Mercatorja Bajramoska Mirjeta v napadu.. V Ljubljani 21.11.2014
Peter Zalokar, Šport
Peter Zalokar, Šport

Ljubljana – Po dveh zmagah v uvodnih treh kolih je Krimova krivulja močno zanihala navzdol in po tretjem zaporednem porazu v ligi prvakinj bodo krimovke šele med nedeljskim kosilom izvedele, ali se bodo tudi v spomladanskem delu sezone žogale z velikimi puncami ali bodo tolažbo iskale v pokalu pokalnih zmagovalk. Leipzig je bil včeraj predober.

Če bo Dinamo upravičil vlogo favorita in ne bo izgubil proti Hypu, bodo krimovke zadržale 3. mesto in se prebile v drugi del. Res pa je, da bi prenesle le dve točki in imele zgolj teoretične možnosti, da bi si na tekmah z Budućnostjo, Vardarjem in Thüringerjem priigrale četrtfinale. A šest dodatnih evropskih tekem bi pomenilo ogromno za neizkušeno ekipo Marte Bon. Vkolikor bi Avstrijke v Rusiji presenetile, pa bi Ljubljančanke pristale na zadnjem mestu in morale nastopiti v osmini finala bistveno manj uglednega tekmovanja.

Začetek tekme nikakor ni napovedal poraza. Krim je prišel do vodstva s 4:1, a že v nekaj minutah so Nemke izenačile. Po zadetku Mirjete Bajramoske za 7:6 je sledil še hujši padec in Leipzig je z delnim izidom 5:0 prišel do oprijemljive prednosti. Ta je bila najvišja v 26. minuti pri 18:13. Medtem ko so bile krimovke neorganizirane v obrambi in v napadu nizale neumnosti, pa jim ne gre oporekati požrtvovalnosti. Tamara Mavsar je že v prvi minuti 2. polčasa izenačila na 19:19 in tudi po golu Elizabeth Omoregie je imel Krim pri 21:21 dobro izhodišče. Leipzig je v polju uporabljal zgolj sedem igralk in zdelo se je, da bo daljša Krimova klop prišla do izraza v ključnih trenutkih. To se na žalost maloštevilnih navijačev ni zgodilo. Gostje so zdržale vse napore kaotične igre in izkoristile osnovnošolske napake tekmic ter v 43. minuti obnovile vodstvo s petimi goli (27:22).

Slovenske šampionke še vedno niso vrgle puške v koruzo, četudi niso vedele, kje se jih drži glava. Kapetanka Mavsarjeva je v 54. minuti ukradla žogo in z 10. golom znižala na 29:31. Takoj zatem je ponovila vajo, toda vratarka Katja Schülke je prebrala njeno namero in ji ubranila »zicer«, kar je pomenilo začetek konca upanja na srečni zasuk. Za krvnici Krima sta se izkazali igralki, ki so jima posvečali največ pozornosti – Karolina Kudlacz in Saskia Lang.


Miša Marinček je bila spet odlična v vratih, toda to ni moglo rešiti Krima. »Čustveno sem izpraznjena. Videli ste veliko željo, a v ključnih trenutkih smo bile nespametne. Želele smo s hitrim izvajanjem sredine izmučiti tekmice, vendar to so Nemke in vedno grizejo do konca,« je priznanje tekmicam izrazila Marinčkova, ki bo jutri držala pesti za Dinamo: »Upam, da se ne bo zgodilo presenečenje in da bomo nastopile v drugem delu, kar je bil osnovni cilj. Ostaja grenak priokus, saj se je zdelo, da smo sposobne še za kaj več. Izkazalo se je, da imajo ekipe, ki so dalj časa skupaj, veliko prednost. Dodatnih šest tekem bi bilo neprecenljivih za našo ekipo, v kateri bo Allison Pineau prinesla ogromno dodano vrednost.«