Tri nagrade: naslov, končnica, obstanek

Trenerji štirinajstih rokometnih prvoligašev z različnimi pričakovanji v 25. sezono.

Objavljeno
02. september 2015 20.40
Predstavitev rokometnih ekip pred začetkom sezone v Portorožu 29.avgusta [šport,rokomet,Portorož,ekipe]
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Ljubljana – Z jutrišnjim srečanjem med Slovanom in Celjem Pivovarno Laško se začenja 25. sezona v 1. SRL, v katero 14 prvoligašev vstopa z različnimi vložki in cilji. Trenerji pa so tisti, ki stojijo za rezultati; uspešni si bodo povečali ugled in zaupanje šefov, nekateri bržčas ne bodo dočakali pomladi ...

Dobova (novinec), Aleš Sirk: Veseli smo, da smo med najboljšimi, komaj čakamo, da se začne. Naš edini cilj je obstanek in zavedamo se, da nas čaka težko delo.

Koper 2013 (novinec), Zoran Jovičić: Ker so bili kar štirje naši igralci na kadetskem SP, so bile priprave nekoliko okrnjene. A želeli smo si prvo ligo in zdaj smo tu, zato ne bomo tarnali. Naši cilji niso povezani zgolj z obstankom, vidimo se bližje sredini lestvice.

Sevnica (12. mesto), Iztok Godec: Za nami je zanimivo poletje, nekaj igralcev smo izgubili, nekaj jih dobili tik pred zdajci. Sezona bo dolga in za nas uspešna, če bomo tudi drugo leto lahko v hotelu Kempinski ali kje drugje predstavili načrte. Najbolj se veselimo derbijev z Dobovo in bližnjimi klubi.

Istrabenz plini Izola (11. mesto), Borut Hren: Veseli smo, da smo dobili večnega rivala iz Kopra, kar bo na Obali še povečalo zanimanje za rokomet. Morda nam uspe celo prirediti tekmo na prostem. Verjamemo, da nam bodo navijači pomagali do uspešne sezone.

Slovan (10. mesto), Boštjan Ficko: Naša usmeritev sega na različna področja, najprej želimo ponovno na noge postaviti Slovanovo rokometno šolo. Članska ekipa je mlada, a v Ljubljani morajo biti ambicije vedno najvišje, zato kot trener ne morem reči, da se bomo borili za obstanek. Vselej bomo šli na zmago in upam, da bomo vzeli mero tudi komu od favoritov.

Krka (9. mesto), Mirko Skoko: Krka se je stabilizirala v prvi ligi, v tem času smo zgradili okostje ekipe iz Novomeščanov. Lani smo bili deveti, zdaj želimo narediti korak višje in morda priti med šest. Uprava na nas ne pritiska, a jaz kot trener čutim – in mislim, da to čutijo tudi moji igralci –, da smo sposobni storiti nekaj več.

Slovenj Gradec 2011 (8. mesto), Sebastjan Sovič: Hitro smo napredovali in se vrnili v prvo ligo, zadnja sezona je bila krona našega dela. A zapustilo nas je kar sedem igralcev, okrepili pa smo se s tremi. Za koliko je kakovost padla, se bo sčasoma pokazalo, dejstvo pa je, da nas čaka precej težka sezona.

Jeruzalem Ormož (7. mesto), Saša Praprotnik: Naš osnovni cilj je vselej, da si čim prej zagotovimo obstanek, naslednji je priti mesto višje kot prej. Glede na to, da smo bili lani sedmi, je logično, da se spogledujemo s šestim mestom.

Urbanscape Loka 2012 (6. mesto), Bojan Čotar: Veliko smo delali na pripravah, fantje so marljivi, vidi se, da je v njih gorenjska trma in da hočejo napredovati. Šesto mesto bo sicer težko ubraniti, a se mu ne bomo kar tako odrekli.

Riko Ribnica (5. mesto), Robert Beguš: Liga bo še bolj izenačena kot prej, težko bo zmagovati v gosteh, tudi pri novincih, in komur bo to uspevalo, se lahko nadeja prve šesterice in dodatnih desetih tekem, kar je tudi naš glavni cilj.

Trimo Trebnje (4. mesto), Roman Šavrič: Naše delo je usmerjeno predvsem v ustvarjanje vrhunskih igralcev, cilji pa so podobni kot v prejšnjih sezonah, torej uvrstitev med šesterico in potem priti čim bližje najboljšim.

Maribor (3. mesto), Boris Denič: Moja naloga v Mariboru je predvsem prepričati igralce, da lahko opravijo posel. Če bodo naredili miselni preskok, se jim bodo odprla nova vrata in lahko bodo tudi prvaki; če ne, bodo spet tretji, četrti ali peti. Kakovost imajo in pogoje za delo tudi. Samo verjeti morajo.

Gorenje (2. mesto), Gregor Cvijič: Če je naš kapetan Niko Medved izjavil, da ima že dovolj drugih mest, nimam veliko dodati. V Velenju je vedno ambicija biti najboljši v državi in fantje so pripravljeni. Ekip je v ligi veliko preveč, a mi je všeč, da bo vsaka tekma štela in ne bo prostora za kalkuliranje.

Celje Pivovarna Laško (1. mesto), Branko Tamše: Izgubili smo dva pomembna igralca, kar je oslabilo obrambo, verjamem pa, da bodo fantje z vsemi štirimi branili, kar smo osvojili. Prejšnjo sezono smo preživeli brez praske in to bo skoraj nemogoče ponoviti. Imeli bomo največ tekem in treba se bo prebiti prek vseh čeri, upam le, da bomo imeli čim manj poškodb.