Tudi Celjani do velike zmage in udobne prednosti golov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v prvi polfinalni tekmi pokala pokalnih zmagovalcev s 34:27 premagali Gummersbach.

Objavljeno
22. april 2012 22.48
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Celje - Po sinočnji odmevni zmagi Cimosa v četrtfinalu lige prvakov nad Atletico, so v tretjeligaškem evropskem tekmovanju danes navdušili tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško. V prvi polfinalni tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalcev na domačem igrišču premagali nemški Gummersbach s 34:27 (21:13) in si pred povratno tekmo, ki bo v soboto, 28. aprila, v Nemčiji, priigrali prednost sedmih zadetkov.

Celjani, ki so po osvojitvi domače pokalne lovorike v Podčetrtku padli v krizo in po dveh zaporednih porazih  ogrozili drugo mesto v državnem prvenstvu, so po dolgem času vendarle prikazali spodbudnejšo predstavo. V prvem polčasu so igrali odlično, povedli s 3:0, njihova prednost zrasla na 6:2. Tudi nemška minuta odmora ni ustavila njihovega naleta. V 20. minuti so si priigrali že šest golov prednosti (14:8), le štiri minute kasneje pa kar devet (18:9)). Najvišjo prednost na tekmi so dosegli v 35. minuti, ko se je na semaforju zasvetilo 25:14.

A nato so se v celjske vrste prikradle črne minute, številne tehnične napake pa je Gummersbach kaznoval in se v 45. minuti približal na vsega pet golov zaostanka (27:22). Še večjo zadrego svojih varovancev je zaustavil Matić z minuto odmora, po njej pa je celjska igra znova dobila lepšo podobo. Dve minuti kasneje so gostom znova ušli na +7 (30:23), ki je bila na koncu tudi razlika, s katero potujejo na povratno tekmo.

V prelomnih trenutkih dvoboja je zablestel Dejan Perić, ki je zaustavil kar 20 tekmečevih strelov, najbolj učinkovita igralca domače ekipe pa sta bila Luka Žvižej s sedmimi in Gašper Marguč s šestimi goli.

Celje Pivovarna Laško - Gummersbach 34:27 (21:13)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 1200, sodnika: Hansen in Pettersen (oba Norveška).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perić, Skok, Potočnik, Mlakar 3, Marguč 6, Žuran 5, Razgor 2, Toskić 4, Poklar 2, Poteko, Metličić 5, Zelenović, Žabič, Mačkovšek, Žvižej 7 (2).
* Gummersbach: Somić, Rezar, Schindler, Anić 2, Krause, Putics 1, Wiencek 2, Lützelberger 3, Eisekrätzer, Mahe 5 (1), Pfahl 4, Gaubatz, Šprem 1, Zrnić 9 (3).
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (2), Gummersbach 6 (4).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 18, Gummersbach 8 minut.
* Rdeč karton: Poteko (56.).