Ura resnice v Hamletovi deželi

Gorenje: rokometna ekipa Željka Babića proti Skjernu potrebuje točko.

Objavljeno
02. december 2017 04.00
Posodobljeno
02. december 2017 16.00

Na Bonifiki Jovičić vs. Vujović

Tri tekme 12. kola v ligi NLB so bile že sinoči, danes pa bosta pred domačimi navijači nastopila še vodilna na lestvici. Koprčani bodo po uspehu v pokalu EHF gostili Slovan, kar pomeni, da se na Bonifiko vrača Zoran Jovičić, ki je v Kopru odstopil mesto Veselinu Vujoviću. Bolj izenačen dvoboj se obeta v Ribnici, kjer bo ekipa trenerja Siniše Markote, ki ji je v Evropi spodletelo, branila prvo mesto proti nevarnemu in nepredvidljivemu dolenjskemu tekmecu Krki iz Novega mesta.

Velenje – Vse opcije so še odprte za rokometaše Gorenja pred njihovo zadnjo tekmo rednega dela lige prvakov. Jutrišnja zmaga v Skjernu jim prinaša prvo mesto v skupini C, remi jim jamči še sprejemljivo drugo mesto, poraz lahko pomeni konec evropske poti, če ne bo pomoči iz bližnje Norveške.

Ura resnice na Danskem je pred igralci trenerja Željka Babića, ki so se znašli pred hamletovsko dilemo. Četudi so dobili vseh pet domačih tekem, si nastopa v dodatnih kvalifikacijah za osmino finala še niso zagotovili. Drago so jih stali trije zaporedni porazi v gosteh. V primeru še enega, tokrat pri vodilni ekipi skupine, usoda več ne bo v njihovih rokah in odvisni bodo od razpleta dvoboja med Elverumom in Ademarjem Leonom.

Španci imajo dve točki manj kot Slovenci, vendar boljšo razliko v golih z medsebojnih srečanj. Tekma na Norveškem se bo začela uro pozneje, torej jutri ob 17.00, zato »osam« grozi mučno čakanje, če ne bodo prej same poskrbele zase. Vse je namreč v njihovih rokah. Veljalo bi se potruditi za zmago, saj bi to pomenilo, da bi Gorenje osvojilo prvo mesto in bi se tako v »play-offu« (ta bo v začetku marca prihodnje leto) pomerilo z Motorjem iz Zaporožja. Remi, ki bi pomenil drugo mesto, bi prinesel precej težjega tekmeca – Montpellier, zmagovalca skupine D.

»Vemo, kam se podajamo. Zame je Skjern najmočnejši v skupini. Igra lep in hiter rokomet, doma je še posebej dominanten. Toda v Velenju smo pokazali, da ga je možno premagati (1. oktobra je bilo v Rdeči dvorani 31:29, op. p.). Takrat smo zaustavili njihovega najboljšega igralca Myrhola na črti. Tokrat stavimo na podobno taktiko s poudarkom na preprečevanju nasprotnih napadov. To je tekma za vse ali nič, najpomembnejša v sezoni. Zanašanje na pomoč Elveruma nima smisla. Zdravi smo, trenirali smo veliko, upam, da prikažemo našo najboljšo tekmo in morda nam prinese uspeh,« se prave forme ob pravem času nadeja izkušeni Matjaž Brumen.

Čeprav se mu pogodba izteka, o svoji prihodnosti še ni govoril z vodstvom kluba. Zdaj je že jasno, da se bo direktor Matej Avanzo poslovil že z novim letom in odšel h košarkarskemu Sixtu na Primorsko, v Šaleški dolini pa krožijo govorice, da bo podjetje Gorenje zaradi slabših rezultatov zmanjšalo svoj prispevek v klubsko blagajno.

Toda zdaj ni čas za takšne skrbi, za igralce pač ni boljše reklame od evropskega uspeha ...