Urh Kastelic nova slovenska okrepitev v Pick Szegedu

Najobetavnejši slovenski rokometni vratar Urh Kastelic je zapustil Maribor in bo do konca sezone okrepil Pick Szeged.

Objavljeno
22. februar 2017 14.44
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Maribor - Urh Kastelic, ki je januarja nastopil na uvodnih štirih tekmah svetovnega prvenstva v Franciji in pred dnevi ob robu sprejema za zlato smukačico Ilko Štuhec prejel bronasto kolajno, se je na svojo željo iz Maribora Branika preselil k evroligašu Pick Szegedu, saj se je na zadnji tekmi proti Vardarju poškodoval drugi vratar, Hrvat Marin Šego. Prvi čuvaj mreže je Španec Sierra.

Kastelic, ki je kariero začel v domačem Krškem, je sicer član Celja Pivovarne Laško, s posoje pa se bo v Zlatorog vrnil ob začetku prihodnje sezone in skupaj z Urbanom Lesjakom tvoril vratarski tandem. Zeleno luč za prestop so prižgali v Celju in bodo po dogovoru dobili tudi nekaj odškodnine, še bolj pomembno pa je, da bo mladi vratar dobil pomembne izkušnje na najvišji ravni.

Njegova odsotnost pa je precejšen udarec za vijoličaste, ki mrzlično lovijo končnico za prvaka v 1. SRL in bodo sredi aprila gostili sklepni turnir pokala Slovenije.

Za Szeged sicer igrajo trije Slovenci, Matej Gaber, Staš Skube in Mario Šoštarič.

»Vse se je zgodilo na hitro v ponedeljek, ko so me poklicali iz Madžarske in takoj sem bil za. Tukaj bom štiri mesece, vesel sem, da bodo z menoj trije Slovenci, potem pa se vračam v Celje,« je povedal Kastelic, ki bo 27. t. m. dopolnil 21 let.

Za zdaj naj še ne bi imel pravice nastopa v ligi prvakov, vendar v klubu že urejajo papirje za igranje v izločilnih bojih. V torek pa bo debitiral v madžarskem prvenstvu, v katerem si Szeged želi s prestola vreči velikega tekmeca Veszprem.