V 180 sekundah zapravili zmago, trepetali za točko

Celjani so se z Meškovom že tretjič zapored razšli brez zmagovalca. Mitrović: Sami smo krivi, tega si ne bi smeli dovoliti.

Objavljeno
15. oktober 2017 23.22
Rokometna tekma Celje Pivovarna Laško - Meškov Brest 14.oktobra 2017 [šport,rokomet,Celje Pivovarna Laško,Meškov Brest]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Celje – Za glave so se držali navijači, za glave so se držali rokometaši Celja Pivovarne Laško. Kako so lahko tako naivno zapravili skoraj dobljeno tekmo proti Meškovu in osvojili zgolj točko, ni bilo jasno nikomur. Gorenje jo je na Norveškem odneslo še slabše.

Mojstra neverjetnih končnic sta postala Celje in Meškov. Njuna tretja zaporedna tekma se je končala z delitvijo plena. Če so se v prejšnji sezoni pivovarji v Zlatorogu rešili iz brezna, je bila tokrat zgodba obratna. Vodili so skoraj vso tekmo, bili v prvem polčasu skoraj popolni v napadu (78-odstotna uspešnost strelov), v drugem prednost povečali na pet golov ter imeli manj kot štiri minute pred koncem po zadetku Jake Malusa v rokah vodstvo s 33:30. Vse je bilo nared za slavje, gledalci so bili na nogah v pričakovanju zmage, ki bi Celju močno povečala možnosti za napredovanje.

Pa ni bilo dovolj. Po 33:31 je Luka Mitrović ustrelil mimo vrat Ivana Pešića, junaka večera. Hrvat, bivši član Maribora, je zatem ubranil »zicer« Igorju Aniću in potem še strel Žige Mlakarja ter soigralcem tlakoval pot do zmage, ki je vendarle ni bilo. Celjani so v zadnjih 30 sekundah strnili vrste in tekmecem niso dovolili strela.

Vsaka točka šteje, se tolažijo Celjani, a štejejo tudi zapravljene. Lahko upajo, da se zadnja ne bo izkazala za usodno. Ekipi Branka Tamšeta tudi rožnati dresi niso prinesli sreče, odigrala je še eno slabo končnico. Zdaj v LP sledi reprezentančni premor, naslednja tekma Celja bo šele za dan mrtvih v Flensburgu.

Vse je še odprto v skupini B, najverjetneje pa bodo slovenski prvaki morali decembra v gosteh premagati urok Meškova, če se želijo zavihteti v osmino finala. Mitrović ni skrival razočaranja po zamujeni priložnosti. »Zaslužili smo si obe točki, toda povsem sami smo si krivi, da ju nismo osvojili. Kdo je za to kriv, ni pomembno. Takšnega padca v končnici si enostavno ne bi smeli dovoliti. Še zlasti ne proti tekmecu, od katerega smo bili boljši,« je z glavo zmajeval Srb, ki je v Tamšetovem sistemu za nekaj razredov boljši kot prej v Gorenju. Tamše res nima sreče v končnicah. Že v prvem polčasu je njegova minuta odmora v zadnjih 30 sekundah namesto pobega na pet golov prinesla znižanje beloruskega zaostanka na tri. Ko se je tekma ob koncu obračala, je njegov zeleni karton ostal neizrabljen, saj je Mlakarja zasrbela levica in se je v zadnji minuti prehitro odločil za strel. »Imeli smo dva čista strela za zmago, a je Pešić oba ubranil. Vesel pa sem, da so fantje ostali treznih glav v zadnjem napadu gostov,« je imel mešane občutke Tamše, ki si je zaradi prigovarjanja v 43. minuti prislužil dveminutno izključitev. »Šele takrat sem začutil pravo podporo s tribun, vzdušje je postalo tisto pravo, celjsko,« je dejal Tamše, pred katerim sta ta teden tekmi s Pančevom (torek) in Vardarjem (sobota) v ligi SEHA.

Cehtetov trud zaman

Nejc Cehte se na Norveškem zabil devet golov za Gorenje, a to ni bilo dovolj za točko proti Elverumu. Velenjčani niso bili kos nalogi, po treh zmagah so doživeli drugi poraz in si poslabšali možnosti v skupini C spodnjega doma lige prvakov. Čez tri tedne bo zmaga v revanši že skoraj nujna.