V Celje se bodo vrnili tudi Janc, Poteko in Zarabec

Slovenski rokometni šampioni v novi sezoni LP z Veszpremom, Kielcami, PSG, Ålborgom, Meškovom, Flesburgom in Kielom.

Objavljeno
01. julij 2017 00.08
J. P.
J. P.

Ljubljana - Ljubljanski grad je gostil evropsko smetano na prvem dejanju nove sezone lige prvakov in prvakinj, žrebu skupin rednega dela. Najbolj nestrpno so ga pričakovali slovenski šampioni, igralci Celja Pivovarne Laško, ki jih v skupini B čaka izjemno zahteven zalogaj. Pomerili se bodo namreč z madžarskim Veszpremom, francoskim PSG, danskim Ålborgom, nemškim Flensburgom in tremi kolektivi, h katerim se selijo dosedanji »pivovarji« - Kielcami z Blažem Jancem, Meškovom Brestom z Vidom Potekom in Kielom z Miho Zarabcem.

Drugi slovenski zastopnik med elito, velenjski povratnik Gorenje, se je v »spodnjem domu« lige prvakov znašel v skupini C, že pred žrebom pa je bilo jasno, da mu nasproti ne bo stal Montpellier, saj je na ples kroglic - enako kot »ose« - čakal v tretjem bobnu. Velenjčani se bodo tako skušali po robu postaviti španskemu Ademarju Leonu, danskemu Skjernu, švicarskemu Schaffhausnu, romunskemu Dinamu Bukarešti in norveškemu Elverumu. Pri žrebu sta sodelovala Dragan Gajić in Vid Kavtičnik.

Slovenskemu zastopniku v ligi prvakinj, Krimu Mercatorju, pa se je ples kroglic, pri katerem je sodelovala tudi Tamara Mavsar, nasmehnil. Namenil mu je namreč mesto v skupini A, v kateri bodo še romunska CSM Bukarešta, danski novinec med elito Nykøbing in poljska Gdynia. V skupini smrti C bodo Vardar, Larvik in Ferencvaros pričakali kvalifikanta, Ljubljančanke so se izognile tudi branilkam lovorike, rokometašicam Györa, ki so pristale v skupini B, medtem ko se bo v skupini D Budućnost merila tudi z Metzem Ane Gros

LIGA PRVAKOV

Skupina A: Barcelona, Vardar, Rhein Neckar, Zagreb, Wisla, Pick Szeged, Kristianstad, Nantes
Skupina B: Veszprem (Gajić, Marguč, Blagotinšek), Kielce (Zorman, Bombač, Janc), PSG, Ålborg, Meškov Brest (Poteko, Razgor), Celje PL, Flensburg, Kiel (Zarabec)

Skupina C: Ademar Leon, Skjern, Gorenje, Schaffhausen, Dinamo Bukarešta, Elverum
Skupina D: Metalurg, Zaporožje, Montpellier, Bešiktaš, Čehovski medvedi, kvalifikant

LIGA PRVAKINJ

Skupina A: CSM Bukarešta, Nykøbing, Krim Mercator, Gdynia
Skupina B: Györ, Rostov-Don, Midtylland, Brest
Skupina C: Vardar, Larvik, Ferencvaros, kvalifikant
Skupina D: Budućnost, Metz, Bietigheim, kvalifikant