V Krim prihaja Nina Jeriček, ostaja Sergeja Stefanišin

Pri slovenskih rokometnih prvakinjah, ki se bodo očitno morale letos posloviti od naslova, že sestavljajo ekipo za prihodnjo sezono

Objavljeno
19. april 2016 17.22
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Ljubljana - Čeprav letošnje sezone še ni konec, so v najbolj uspešnem slovenskem ženskem rokometnem klubu Krimu Mercatorju že začeli sestavljati ekipo za prihodnjo sezono. Pogodbo je z ljubljanskim klubom tako že podpisala kapetanka slovenske ženske reprezentance Nino Jeriček, ki je v zadnjih petih sezonah igrala za francoski Nimes, pred tem nosila dres ljubljanske Olimpije, svojo rokometno pot pa je začela v Žalcu.

»Upam, da bomo sestavili dobro ekipo in prišli čim dlje. Pred koncem kariere si želim več časa preživeti z domačimi, zato mi v tem trenutku najbolj ustreza Krim. Želim si, da bomo imeli možnost igrati v ligi prvakinj,« je za klubsko spletno stran dejala 32-letna organizatorka igre.

Iz Krima so sporočili tudi, da z njimi ostaja vratarka Sergeja Stefanišin, ki pri 41 letih še vedno igra na vrhunski ravni. »Zelo sem zadovoljen s podpisom, saj bo Jeričkova s svojimi izkušnjami pripomogla ekipi. Njen prihod je bila želja že pred leti, saj predstavlja velik doprinos tudi kot kapetanka reprezentance. Stefanišinova je z igrami v prvi polovici letošnjega leta dokazala svoje znanje, zato sem zelo zadovoljen, da smo z njo podaljšali sodelovanje,« pa je svoje zadovoljstvo ob podpisu pogodbe z Jeričkovo in Stefanišinovo izrazil trener ekipe Uroš Bregar.

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo letos najverjetneje prvič po letu 1995 poslovile od naslova državnih prvakinj, saj je težko verjeti, da bo Zagorje v zadnjih dveh krogih izgubilo točko na domačih tekmah proti DP-Logik Braniku in Brežicam.