V Rdeči dvorani napeto kot maja?

Nocoj prvi večji rokometni derbi v domači prvoligaški sezoni: Gorenje – Maribor Branik (19).

Objavljeno
03. oktober 2015 00.06
RK Branik Maribor - RK Gorenje Velenje, 13.5.2015, Maribor
Peter Zalokar, šport
Peter Zalokar, šport

Velenje – Ko se bodo strasti v Zlatorogu in okolici polegle, se bosta v derbiju 5. kola državnega prvenstva ob 19. uri pomerila Gorenje in Maribor. Neporaženi Velenjčani bodo želeli z zmago potrditi dobro formo pred sredinim gostovanjem v Celju, vijoličasti bodo dokazovali, da so vredni veliko več, kot kaže trenutna lestvica.

To bo tekma med slovenskima predstavnikoma v pokalu EHF in ponovitev razburljivega polfinalnega obračuna iz prejšnje sezone, v kateri so Mariborčani najprej zmagali v Rdeči dvorani, nakar je Gorenje s skrajnimi mukami vpisalo dve zmagi in se prebilo v finale. Maribor je ta čas daleč od spomladanske forme in je sezono začel celo najslabše od leta 2009, ko se je uvrstil v prvo ligo, pa četudi si je trener Boris Denič obetal, da bodo njegovi fantje resni tekmeci Celju in Gorenju v lovu na naslov prvaka. Doživeli so poraza proti Jeruzalemu in Ribnici, remizirali pri Krki in pred tednom le vpisali prvo zmago proti nekonkurenčni Sevnici. V Velenju si obetajo, da bodo pokazali svojo pravo moč. V prejšnji sezoni so tam dvakrat zmagali, zadnjih pet tekem pa se je razpletlo s tesnim izidom in nihče ni zmagal za več kot tri gole.

»Vemo, da dosedanje tekme Maribora niso realni pokazatelj njegove kakovosti. Živi so še spomini na maj in čaka nas pravi prvenstveni derbi. Ves teden se pripravljamo s polno paro in komaj čakamo, da se začne zares,« se izziva veseli reprezentant Mario Šoštarič, ki je dve sezoni preživel kot posojeni igralec v Mariboru: »Proti 'mojim' Mariborčanom je vedno lepo igrati. Na igrišče pridem s posebno motivacijo, ker večino fantov dobro poznam.« Velenjčani so trikrat zmagali z visoko razliko in le v Škofji Loki imeli nekaj več težav, četudi njihova zmaga ni bila zares ogrožena. Trener Gregor Cvijič nima težav s sestavo ekipe (Denič še vedno čaka na vrnitev Nikole Špelića in Tadeja Soka) in si nikakor ne želi ogroziti harmonije v slačilnici pred sredinim velikim derbijem v Celju, kjer bo skušal v šestem poskusu z Gorenjem prvič premagati ekipo Branka Tamšeta.

Nocoj bosta še dve zanimivi tekmi. Koprčani, ki imajo ob Celju in Gorenju edini stoodstotni izkupiček, bodo na hudi preizkušnji v Ormožu, v Novem mestu pa bodo Trebanjci po zmagi z Ribnico skušali dobiti še en dolenjski derbi.