Valoviti Krim z dobrim izhodiščem iz Romunije

Ljubljančanke v Craiovi zaostajale že za štiri gole, pa iztržile minimalen poraz.

Objavljeno
11. januar 2016 00.23
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Craiova – Trenerka Marta Bon je igralke Krima Mercatorja odpeljala v Romunijo z željo, da bi se s prve tekme osmine finala pokala pokalnih zmagovalk proti Craiovi vrnile z aktivnim izidom. Izšlo se je po načrtih, minimalen poraz (29:30) vliva optimizem, da si bodo Ljubljančanke v soboto na Kodeljevem priigrale napredovanje.

Krimovke v prvem delu sezone niso bile konkurenčne v ligi prvakinj, vendar so na šestih tekmah pridobile pomembne izkušnje, ki so jih želele unovčiti proti precej neznani ekipi iz Craiove. Gostiteljice so dosegle prve tri gole, vendar so jih Slovenke ujele in po golu povratnice po poškodbi Tamare Mavsar tudi prehitele (10:9). Po zadetku Alje Koren je kazalo, da bodo krimovke dobile prvi polčas, a sledil je padec in z novim delnim izidom 3:0 so Romunke imele med odmorom prednost.

V drugem polčasu je že zelo slabo kazalo za dvakratne evropske prvakinje, ki so zaostale za štiri zadetke (15:19). Toda zadnja četrtina je pripadla njim, v zadnji minuti so imele tudi napad za izenačenje, toda razpletlo se je z minimalnim porazom.

»Lahko bi bilo boljše, a po drugi strani tudi slabše. Verjamem, da bomo v Ljubljani zaostanek nadoknadile. Pomembno je, da nismo obupale, ko smo zaostale za štiri gole. Na povratni tekmi moramo izboljšati realizacijo strelov in še učvrstiti obrambo,« se pozitivnega razpleta nadeja kapetanka Mavsarjeva, strelka osmih golov. V napadu se je z dvema manj izkazala tudi hrvaška krožna napadalka Vesna Milanović-Litre, ki jo je jeseni ovirala poškodba.

»Igrali smo precej valovito, prepričana sem, da lahko v Ljubljani igramo bolj kakovostno in napredujemo v naslednje kolo. Osnovni cilj bo doseči dva gola več, podcilj pa izboljšati igro, kombinatoriko, sodelovanje, obrambo in igrati za publiko,« je za klubsko spletno stran povedala trenerka Bonova, ki še čaka na prvo evropsko zmago v sezoni. P. Z.