Velenjčani brez moči proti Veszpremu

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 6. kolu lige Seha izgubili v gosteh pri Veszpremu s 27:36 (13:19).

 

Objavljeno
29. november 2016 21.11
Rokomet Gorenje Berlin
A. V., STA
A. V., STA
Veszprem - Velenjčani so na deseti tekmi v tekmovanju  vpisali še četrti poraz. Madžari so bili z izjemo uvoda tekme pričakovano premočan tekmec in so na osmi tekmi dosegli sedmo zmago. K njej je največji delež prispeval nekdanji član Gorenja Momir Ilić z desetimi goli, pri Velenjčanih je bil najboljši Blaže Kleč s petimi zadetki.

Velenjčani so v prvem polčasu držali korak do 15. minute, ko so zaostajali za zadetek (8:9). Zatem so gostitelji dosegli še tri gole zaporedoma, razpoložen je bil predvsem nekdanji član Gorenja Momir Ilić, in pobegnili na 12:8. Do konca polčasa so Madžari še povečali prednost, za šest zadetkov so prvič povedli v 25. minuti, ko je za 18:12 zadel Marko Kopljar, enako zalogo pa so domači nesli v drugi polčas (19:13).

Veszprem je v uvodu drugega polčasa še povečal prednost, znova je bil Ilić tisti, ki je povzročal največ težav velenjski obrambi. Zadel je za 20:13 in 21:13, kar je bilo dovolj za mirno nadaljevanje domače ekipe. Ta je do konca tekme brez posebnih težav ostajala zanesljivo v ospredju, največjo razliko je naredila prav na koncu z golom Gaborja Ancsina, in prišla do pričakovane zmage.

V dresu madžarskega prvaka Gašperja Marguča in Blaža Blagotinška ni bilo v postavi, Dragan Gajić pa je dosegel zadetek.

Veszprem - Gorenje Velenje 36:27 (19:13)

Dvorana Arena Veszprem, sodnika: Cindrić in Gonzurek (oba Hrvaška).
Veszprem: Gulyas, Ivancsik 3, Schuch, Ilić 10 (2), Mikler, Gajić 1, Nilsson 3, Kopljar 6, Vaquero, Ancsin 4, Terzić, Alilović, Sulić 4, Fekete 1, Lekai 3, Ligetvari 1.
Gorenje: Baznik, Cehte 2, Medved 2 (1), Ovniček 3, Pajt, Levc 4, Stojnić, Potočnik 3, Ferlin, Golčar 2, Mazej, Kleč 5, Gams, Zaponšek, Nosan, Brumen 6 (1).
Sedemmetrovke: Veszprem 4 (2), Gorenje 2 (2).
Izključitve: Veszprem 2, Gorenje 2 minuti.