Velenjčani drugič izgubili v ligi Seha

Velenjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 12. septembra, ko bo gostila srbski Dinamo iz Pančeva.

Objavljeno
05. september 2017 22.46
Levc Vid,Velenje Slovenija 23.11.2016 [Rokomet]
A. V.
A. V.
Skopje - Rokometaši velenjskega Gorenja so v 2. krogu regionalne lige Seha v gosteh izgubili proti makedonskemu Vardarju iz Skopja z 19:32 (11:12).

Velenjski rokometaši so doživeli drugi poraz v regionalnem tekmovanju. Po uvodnem porazu na domačih tleh proti Celjanom so danes morali priznati premoč še letošnjim zmagovalcem evropske lige prvakov in lige Seha iz makedonske prestolnice, ki so na svoj račun zanesljivo vpisali drugo zmago.

Velenjčani so porazno odprli tekmo in hitro zaostali z 0:3, prvi gol pa so dosegli šele v osmi minuti, ko je po sedemmetrovki zadel Matjaž Brumen. V še večje težave so zabredli nekaj minut kasneje, ko so zaostali za pet golov (1:6), nato pa so vendarle izkoristili nekoliko bolj ležerno igro imenitnih tekmecev in visok zaostanek spremenili v vodstvo z 8:7. Izbranci Željka Babića so bili do konca polčasa povsem konkurenčni mednarodno pisani makedonski zasedbi, na velik odmor pa so odšli z zaostankom gola (11:12).

"Ose" v drugem polčasu niso bile kos zvezdnikom iz Skopja, ki so nekoliko bolj odločno pohodili "stopalko za plin" in jih z rutinirano predstavo zasenčili v vseh segmentih rokometne igre, končna razlika v zadetkih pa zgovorno priča o premoči evropskih klubskih prvakov.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Matjaž Brumen s šestimi zadetki, Jan Grebenc je prispeval pet golov.

Velenjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 12. septembra, ko bo gostila srbski Dinamo iz Pančeva.

Vardar Skopje - Gorenje Velenje 32:19 (12:11)
Športni center Jane Sandanski, gledalcev 1100, sodnika: Pandžić in Mošorinski (oba Srbija).
Vardar Skopje: Šterbik, Milić, Stoilov 2, Popovski 3, Kristopans 3, Maqueda 3, Karačić 2, Abutović, Canellas 1, Čupić 5, Dibirov 3, Šiškarev 1, Borozan 2, Vojvodić 2, Ončev 1, Marsenić 4.
Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 1, Medved, Huseljić, Ovniček 2, Grebenc 5, Toskić, Potočnik 1, Golčar, Markotić, Verdinek 1, Kleč 1, Tajnik, Brumen 6, Pejović 2.
Sedemmetrovke: Vardar Skopje 6 (6), Gorenje Velenje 5 (5).
Izključitve: Vardar Skopje 6, Gorenje Velenje 10 minut.