Velenjčani močnejši za nekdanjega celjskega upa

Celjan Gregor Potočnik bo v prihodnji sezoni okrepil moštvo najhujših tekmecev Pivovarjev Gorenja iz Velenja.

Objavljeno
11. januar 2016 11.36
G. L.
G. L.

Velenje - Osje gnezdo v Rdeči dvorani bo v prihodnji sezoni okrepil nekdanji up Celja Pivovarne Laško Gregor Potočnik. 23-letni levi zunanji igralec se je z Velenjčani dogovoril za dvoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

»Klica iz Velenja sem bil zelo vesel, hkrati pa sem bil iskreno tudi malce presenečen. Moja želja za napredek je velika in mislim, da se mi bo v Velenju lahko uresničila. Tako o podpisu pogodbe niti nisem dolgo razmišljal. To je velika stopnička naprej v moji karieri, najprej pa je moj cilj predvsem napredek v igri v napadu, s tem pa bi rad tudi čim bolj pripomogel k visokim klubskim ambicijam,« je za klubsko spletno stran povedal otrok Celja, ki v zadnjih dveh sezonah nastopa za trebanjski Trimo.

Prav v dresu Dolenjcev je zablestel v lanski sezoni in na 31 tekmah dosegel 115 zadetkov ter s tem vzbudil pozornost šaleškega kluba.

Prihoda 193 centimetrov visokega rokometaša si je želel predvsem novi trener Gorenja dr. Marko Šibila. »Na željo novega trenerja smo se v klubu po dodatnih preverjanjih odločili, da se potrudimo, da v Velenje pripeljemo Gregorja Potočnika, trenutno še člana Celja PL. Z vodstvom celjskega kluba smo se dogovorili o vseh podrobnostih prestopa, zatorej bi izkoristil to priložnost ter se direktorju Celja PL Gregorju Planteuu zahvalil za izjemno korektnost. Potočnik kot eden od najbolj nadarjenih slovenskih rokometašev na položaju levega zunanjega igralca za naš klub predstavlja velik izziv, tudi zanj je to izjemna priložnost, da dokaže in potrdi talent ter se izstreli v slovensko rokometno orbito,« je prestop pokomentiral direktor kluba Matej Avanzo.