Velenjčani še naprej hvaležni gostje

Liga SEHA: Gorenje v sila zahteven del sezone s popotnico novega poraza v Prešovu.

Objavljeno
08. november 2016 23.30
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Prešov – Maščevanje ni uspelo. Rokometaši Gorenja so še drugič v sezoni klonili v Prešovu, kjer so se morali obrisati pod nosom za ligo prvakov. Tokrat so bili Slovaki boljši v ligi SEHA in vpisali šele drugo zmago. Velenjčani so bili ves čas v podrejenem položaju.

Šok terapija z zamenjavo trenerja je očitno imela kratkoročen učinek na ekipo z zamajano samopodobo. Velenjčani so po tekmi pri Meškovu tik pred prazniki doživeli še drugi poraz na vzhodu Evrope in imajo po osmih nastopih v regionalni ligi izkupiček 3-5. Predstava na Slovaškem je tudi slaba popotnica pred vstopom v osrednji del jesenske sezone, v katerem se bodo v torek merili s Celjem in potem dvakrat z ekipo Füchse Berlin v pokalu EHF. nakar bodo sledile tekme z Veszpremom in Zagrebom.

Včeraj so zgodaj zaostali s 4:7, potem se z dvema goloma približali, pa spet popustili za minus 3, vendar nekako ostajali v igri. Napoved boljšega obdobja je bil gol Alema Toskića za 13:15, ko so bile v polju samo štiri »ose«. To je gostom dalo elan, zadetka Vida Levca in Matjaža Brumna sta med odmorom dvignila optimizem v gostujoči slačilnici.

Vendar pa slovenskim podprvakom, ki so pogrešali poškodovanega kapetana Nika Medveda, ni uspelo »momenta« preseliti v drugi polčas. Skoraj pet minut niso zatresli mreže in Slovaki so kaj kmalu z golom Jakuba Hrstke ušli za pet golov (21:16). Nekaj upanja na zasuk je vlil delni izid 3:0 za minus 2 (23:25), a to je bilo tudi vse, kar so zmogli rumeno-črni, ki so bili pri slovaških hrustih premagani in še pretepeni povrhu. V sezoni 2016/17 sploh še ne poznajo zmage v gosteh (če odštejemo pokalno tekmo z moštvom Mokerc-Ig) in jo bodo glede na prikazano težko vpisali v torek v Zlatorogu.

»Tekmo smo začeli slabo in bili nenatančni pri neoviranih strelih. V drugem polčasu smo to nekoliko popravili, a se nam ni uspelo približati na gol zaostanka, ko bi se morda roka zatresla tudi tekmecem,« je dejal sveži reprezentant Nejc Cehte, strelec sedmih golov. Trener Borut Plaskan pa je dodal: »Če sem iskren, smo od gostovanja v Prešovu pričakovali več. Dobre obrambe, ki nas je krasila na zadnjih tekmah, tokrat ni bilo. Fantom nimam kaj očitati, na napakah se učimo, gremo naprej, kmalu bo nov izziv.«