Velenjčani v Prešov po ligo prvakov

Rokometaši Velenja se bodo konec tedna v Prešovu udeležili kvalifikacijskega turnirja za nastop v ligi prvakov.

Objavljeno
01. september 2016 11.48
Šoštarić Mario in Nosan Mitja na tekmi Gorenje Holsterbo Velenje Slovenija 22.11..2015 [Šport,rokomet]
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Velenje - Pred rokometaši velenjskega Gorenja je izjemno pomembna naloga. Konec tega tedna bodo nastopili na kvalifikacijskem turnirju za nastop v ligi prvakov, v slovaškem Prešovu pa jih v primeru zmage na sobotni polfinalni tekmi proti finskemu Cocksu dan kasneje čaka še zmagovalec slovaško-luksemburškega dvoboja Tatran - Differdange.

Velenjčani so v tej sezoni pošteno prevetrili svoje vrste, klub so zapustili udarni možje Staš Skube, Mario Šoštarič, Michal Szyba ter brata Benjamin in Senjamin Burić, prišla pa sta dva izkušena igralca, nekdanji slovenski krilni reprezentant Matjaž Brumen ter srbski krožni napadalec in nekdanji igralec Celja Pivovarne Laško Alem Toskić.

Pred velenjskimi rokometaši je zahtevna naloga, nastop v »drugokategornem« skupinskem delu lige prvakov si bo izborila le v primeru končne zmage v najbolj rokometnem mestu na Slovaškem. V tem primeru bo nastopila v skupini C, v njej pa so še španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg iz Skopja, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum.

Trener Velenjčanov Marko Šibila je pred odhodom v Prešov dejal: »Naša ekipa je dobro sestavljena, potrebujemo pa še nekaj časa, da se kakovostno sestavimo. Že v uvodu sezone nas čaka zelo težka preizkušnja v Prešovu. Dejstvo je, da še nismo dovolj dobro uigrani in da se bomo med sezono morali še dodatno izpolnjevati, a na bližnjih tekmah na Slovaškem bomo naredili vse, da zmagamo na obeh tekmah. Naš polfinalni finski tekmec ima v tem trenutku enajst tujcev in dva milijona evrov letnega proračuna, ob tem je del priprav za novo sezono opravil z danskim Koldingom in igral na kakovostnem turnirju v Švici. Z naše strani ne bo nobenega podcenjevanja, gre za profesionalno in ambiciozno ekipo, a naš cilj je igrati v finalu s Tatranom. Slovaška ekipa je rahel favorit, predvsem zaradi domačega terena. Potrudili se bomo po najboljših močeh in naredili vse, da izločimo slovaškega prvaka in se prebijemo v skupinski del lige prvakov.«

Spored turnirja v Prešovu

Sobota, 3. september:

Gorenje Velenje - Cocks (13.30)

Tatran Prešov - Differdange (16.15)

 

Nedelja, 4. september:

Tekma za 3. mesto (13.30)

Tekma za 1. mesto (16.15)