Velenjčani za četrtfinale proti »mali makedonski reprezentanci«

Rokometaši Gorenja se bodo v soboto v osmini finala LP pomerili z močno makedonsko ekipo Metalurgom iz Skopja.

Objavljeno
08. februar 2013 09.01
Posodobljeno
08. februar 2013 11.00
jer/Rokomet Gorenje:Chambery
D. O., Delo.si/STA
D. O., Delo.si/STA

Ljubljana - Konec tega tedna bodo znova zaživela evropska klubska rokometna prizorišča. Po svetovnem prvenstvu v Španiji, kjer je Slovenija zasedla sijajno četrto mesto, bodo na veliko sceno stopili kar štirje slovenski moški klubi: Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško v ligi prvakov, Maribor Branik in Cimos Koper v pokalu EHF.

Velenjska zasedba, ki si je že zagotovila nastop v osmini finala, bo v soboto v Rdeči dvorani gostila izjemno močni makedonski Metalurg iz Skopja, za katerega igrata tudi nekdanja slovenska reprezentanta Renato Vugrinec in Miladin Kozlina. Izbranci Branka Tamšeta so v generalki za mednarodni dvoboj zanesljivo premagali koprski Cimos, novi točki načrtuje tudi na sobotnem obračunu, piše STA.

Gaber: Čas je, da Metalurgu vrnemo milo za drago

»Časa za pripravo ni veliko, vendar smo se že navadili na tovrstno časovno stisko. Gostili bomo kakovostno ekipo, ki nas je na prvi tekmi v Skopju zasenčila v prvem polčasu. Za Metalurg nastopa kar devet makedonskih reprezentantov, če temu prištejemo še izvrstnega srbskega vratarja Darka Stanića, Kozlino in Vugrinca, potem dobimo kakovosten in močan paket. Potrebno se je zavedati, da nevarnost na naša vrata preti z vseh strani. Iz zunanje vrste so najbolj nevarni Naumče Mojsovki, Vugrinec in Kozlina, ki lahko zabijejo od daleč, prav tako pa imajo dobro izdelano tranzicijo na črto. Imajo tudi dva močna krožna napadalca, Črnogorca Mladena Rakčevića in Vanča Dimovskega, ki sta kljub svoji nizki rasti zelo iznajdljiva in okretna. Igrajo klasično 6-0 obrambo iz katere prehajajo v hitre protinapade, in če jim to onemogočimo, potem smo naredili velik korak k zmagi,« je pred sobotno tekmo v Šaleški dolini dejal Tamše.

»Čaka nas težka tekma. Na naš parket prihaja skopski Metalurg, ki nam je na prvi tekmi nadel rogove, zato je zdaj čas, da jim vrnemo milo za drago. Za pripravo imamo na voljo dva dni in analiza nasprotnika bo ključnega pomena. Zavedamo se, da vse izhaja iz obrambe, če ponovimo našo predstavo z zadnje tekme s Koprom in dodamo še nekaj malega, potem lahko računamo na zmago. Prvi obračun v Skopju nam je podal določene odgovore, a dejstvo je, da moramo biti zbrani vseh šestdeset minut, le v tem primeru se lahko nadejamo novih točk,« je dodal reprezentančni krožni napadalec Matej Gaber.

Motivirani Mariborčani proti danskemu Tvis Golsterbru

Pred mariborsko in koprsko zasedbo sta uvodni tekmi v skupinskem delu v tej sezoni prenovljenega pokala EHF. Maribor Branik bo v nedeljo igral v Hamletovi deželi, njihov tekmec pa bo Tvis Holsterbro, v minuli sezoni četrtouvrščena ekipa danskega prvenstva, ki je v tretjem krogu izločila francoski Saint Raphael.

»Menim, da je pred nami ena lepa dogodivščina in vsi so zato zelo motivirani,« je dejal kapetan mariborskih rokometašev Simon Razgor, medtem ko je trener Marko Šibila dodal: »Danska ekipa goji svojstven način igre, zelo je učinkovita preko krilnih igralcev in igra zelo agresivno v obrambi. Čaka nas težka tekma, vendar sem prepričan da se lahko tako tehnično in taktično kot tudi psihološko dostojno upremo takšni ekipi. Pokazali bomo vse kar znamo, kaj bo to prineslo pa bomo videli. Pričakujem lepo tekmo, ki po mojem mnenju ne bo dosti zaostajala za tistimi, ki jih vidimo v ligi prvakov.«

Večje težave imajo v Kopru. Primorska ekipa je v krizi, po reprezentančnem premoru je izgubila z Mariborom in Velenjem, ob silnih zdravstvenih težavah pa je tudi Fredi Radojkovič napovedal svoj umik z mesta trenerja. Koprska zasedba bo v soboto gostila izjemno spodobnega španskega predstavnika iz Logrona, predvsem pa upa, da se bo v soboto v Bonifiki končal njen črn niz.

Spored tekem slovenskih moških klubov v evropskih pokalih:

Liga prvakov:

- sobota, 9. februar:
16.30 Gorenje Velenje - Metalurg Skopje

- nedelja, 10. februar:
18.00 Atletico Madrid - Celje Pivovarna Laško

Pokal EHF:

- sobota, 9. februar:
19.00 Cimos Koper - Naturhouse La Rioja

- nedelja, 10. februar:
15.00 Tvis Holsterbro - Maribor Branik