Veselin Vujović in Slovenija skupaj do Tokia 2020

Predsednik RZS Franjo Bobinac vidi Uroša Zormana v strokovnem štabu, če bo kapetan vztrajal pri upokojitvi.

Objavljeno
16. september 2016 01.47
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Mokre sanje rokometnih navdušencev na Hrvaškem se ne bodo uresničile. Veselin Vujović ne bo zagrizel v nov izziv, še več, na klopi slovenske reprezentance naj bi ostal do konca novega olimpijskega obdobja. O tem bo danes tekla beseda v Zagrebu.

Potem ko je Željko Babić kmalu po OI v Riu ponudil odstop, so vse javnomnenjske ankete na Hrvaškem pokazale, da je Vujović, ki mu gre z Zagrebom odlično, z naskokom najbolj zaželen strokovnjak na klopi »kavbojev«. Toda Črnogorec je v kali zatrl možnost dvojne vloge na Hrvaškem. »S Slovenci imam še dveletno pogodbo. Dali so mi priložnost in me tudi podprli po slabem rezultatu na januarskem EP. Takšne stvari cenim,« je za Balkan-Handball izjavil Vujović, ki je po 14. mestu na Poljskem ponudil odstop, a ga predsedstvo RZS ni sprejelo. Danes bosta Vujovića v Zagrebu obiskala predsednik zveze Franjo Bobinac in njegova desna roka Boštjan Kozole, na dnevnem redu bo tudi podaljšanje pogodbe, ki velja do EP 2018 na Hrvaškem, še za dve leti. To pomeni, da bi bil »Vuja« za krmilom vsaj tako dolgo kot predhodnik, rekorder Boris Denič.

»Z Vujovićem se nisem videl od Ria in čas je, da se pogovorimo. Tudi o podaljšanju, sicer pa bo šlo za širok prijateljsko-strokovni posvet. Ni skrivnost, da si Vujovića želimo še naprej za selektorja. Stvari se dobro odvijajo in ima moje polno zaupanje. Zavedam se, da bodo prišli tudi padci in da pomlajevanje ne bo minilo brez bolečin. Na nekaterih igralnih mestih imamo še vedno težave. Pomembno je, da gremo po tej poti naprej in da ohranjamo neko stabilnost,« pogostim spremembam, ki so bile v preteklosti del slovenske folklore, ni naklonjen Bobinac, ki se bo z Vujovićem – ta bo z Zagrebom čez dober teden gostoval v Celju v prvem kolu lige prvakov – pogovarjal tudi o nejasni reprezentančni prihodnosti Uroša Zormana. Kapetan je zatrjeval, da se bo po Riu poslovil od slovenskega dresa, toda Vujović je kmalu namignil, da je bilo to preuranjeno. Zdaj je aktualna ideja o dvojni vlogi igralec-trener ...

»Seveda bomo govorili tudi o Zormanu. Poslušal bom selektorjeve zamisli, ve pa se, kdo o čem odloča. Lahko rečem le, da je Zorman zelo zanimiv kandidat, da bi nekoč v prihodnosti vodil kakšen klub ali morda celo reprezentanco,« je bil malce skrivnosten Bobinac, ki pa je jasno povedal, da mu je zelo blizu zamisel, o kateri je Vujović tudi že govoril: da bi imel ob sebi Zormana kot svetovalca. »To je pravzaprav moja ideja od vsega začetka in Vujović jo pozna. V nekem trenutku, če bi se tako dogovorili, je zame Zorman v kakršni koli vlogi zelo dobrodošel,« se tandemu Vujović-Zorman noče odreči Bobinac, ki ne bi imel nič proti, če bi že januarja na SP v Franciji imel Vujović poleg pomočnika Uroša Šerbca ob sebi tudi Zormana: »Jaz bi si ga sicer želel tudi na igrišču, ampak to je bolj stvar dogovora med selektorjem in igralcem. Če ne bo igral, pa bom prvi, ki bo podprl takšno razširitev strokovnega štaba,« je povedal Bobinac, ki je imel podobno idejo že z Brankom Tamšetom, vendar Celje za to ni imelo posluha.