Vidko že išče nov razlog, da si obrije brado

Vid Kavtičnik osem mesecev po operaciji kolena spet trese mreže. Želi si, da bi končno igral proti matičnem Gorenju. 

Objavljeno
10. oktober 2017 01.43
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Ni pomembno, kolikokrat padeš, če se le vedno znova pobereš. Vid Kavtičnik to še kako dobro ve. Kot pravi kapetan je »žrtvoval« koleno za slovenski bron na SP v Franciji. Po operaciji je izpustil pol leta, a zdaj je nazaj. Med vsemi slovenskimi legionarji je bil konec tedna najbolj učinkovit v ligi prvakov.

Če se že Celju in Gorenju ni izšlo, je bilo veliko slovenskih rokometašev, iz klubov na tujem v 4. kolu lige prvakov bolj uspešnih. Trojica iz Szegeda je zbrala devet golov proti branilcu naslova Vardarju (Skube 4, Gaber 3, Šoštarič 2), ki je oddal prvo točko. Kielce so prav tako imele polovičen iztržek, Blaž Janc je bil natančen štirikrat, Uroš Zorman enkrat, Dean Bombač pa ni igral zaradi težav s peto. »Imel sem cisto, na tekmi proti Celju je počila, tekočina se je razlila in vnelo se je,« je pojasnil »Deki«.

V Zagrebu je Igor Žabić iz Wisle 10 sekund pred koncem premagal Matevža Skoka (10 obramb) in postavil končni izid 28:28. Jure Dolenec je zadel enkrat za zmago Barcelone proti Nantesu, Vid Poteko se je veselil zmage Meškova v Aalborgu.

Veszprem še niza zmage, proti Kielu je do nje prišel po zasuku v drugem polčasu, zanj pa je bil v veliki meri zaslužen Dragan Gajić, ki je izkoristil vse štiri strele. Gašper Marguč je zadel enkrat, v obrambi se je boril Blaž Blagotinšek. Z dobrimi občutki je Madžarsko zapustil trikratni strelec za Kiel Miha Zarabec.

Ob Veszpremu se lahko s stoodstotnim izkupičkom pohvali le še Montpellier. Sicer v t. i. spodnjem domu LP – skupinah C in D –, pa vseeno. Zmaga Francozov pri Bešiktašu ne bi bila nič posebnega, če ne bi bil najboljši strelec pri gostih Kavtičnik, ki je očitno spet dobri stari »Vidko«. Zabil je sedem golov, tudi ključna, ki sta zlomila odpor Turkov.

»Super se počutim, trener me prej ni hotel preveč obremeniti, zdaj pa sem telesno že stoodstoten in lahko igram več. Imamo veliko igralcev v rotaciji, jaz večinoma igram srednjega zunanjega, pa tudi desnega in na krilu. Noga mi ne dela težav, ničesar se ne bojim, zdaj samo še stopnjujem formo, ki bo, če bo po sreči, najboljša januarja na EP, ko bo tudi najbolj pomembno,« si stalno napredovanje obeta 33-letni Kavtičnik.

Kaj lahko se zgodi, da se bo Montpellier v »play-offu« za osmino finala LP srečal z Gorenjem, ki ta čas zaseda 2. mesto v skupini B. Kavtičnik bi tako prvič zaigral proti matičnemu klubu … »Res upam, da bo Gorenje še naprej igralo dobro in da se bom vrnil v Velenje. Trinajst let sem že zdoma, pa sem samo enkrat igral proti slovenskemu klubu, pred dvema letoma v Celju. Lepo bi se bilo vrniti v Rdečo dvorano,« je dejal Kavtičnik, ki je po SP izpolnil obljubo in si obril brado. Kako je zdaj z njo? »Zdaj je bradica nazaj, prav tako lepa, kot je bila. Že razmišljam, kdaj si jo bom lahko spet obril. Upam, da bom imel nov razlog že po EP na Hrvaškem. Če ne, pa kdaj drugič.«