Vijoličasti z dvema mladima okrepitvama

RK Maribor Branik se je okrepil s Srbom Dejanom Malinovićem, na posojo iz Celja prihaja tudi mladi Tilen Kodrin.

Objavljeno
14. junij 2013 21.14
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Maribor - Slovenski rokometni prvoligaš Maribor Branik sestavlja igralski kader za prihodnjo sezono. Kot so sporočili iz kluba, bosta naslednjo sezono mariborski ekipi pomagala Tilen Kodrin, ki prihaja na posojo iz Celja Pivovarne Laško, ter Dejan Malinović, ki je nazadnje igral za banjaluški Borac.

Po odhodu Milana Mirkovića, ki bo kariero nadaljeval v srbski Vojvodini, je vodstvo kluba na položaju desnega zunanjega moralo poiskati zamenjavo. To je našlo v 21-letnem Dejanu Malinoviću, ki je na polovici minule sezone prišel v moštvo banjaluškega Borca. Gre za enega večjih talentov v BIH, ki nastopa že za člansko izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Zanj se je zelo resno zanimal tudi madžarski velikan Vezsprem, pred prihodom v Borac pa je za Izviđač Ljubuški v treh sezonah uspešno nastopal tudi v evropskih tekmovanjih.

»Menim, da je prihod v Maribor pravilna odločitev. Gre za urejen klub z visokimi ambicijami in verjamem, da bom tukaj napredoval ter tako uspešno nadgradil svojo športno kariero.« je povedal novinec v vijoličastem Dejan Malinović, ki bo pred pripravami na novo sezono z mladinsko reprezentanco Bosne in Hercegovine zaigral na »domačem« svetovnem prvenstvu.

Slovenski mladinski reprezentant Tilen Kodrin pa prihaja iz vrst Celja Pivovarna Laško, kjer je zaigral prav v vseh selekcijah, tudi že v članskem moštvu. »Zelo sem vesel, da se bom lahko preizkusil v takšnem klubu kot je Maribor. Zame bodo to nove izkušnje, ki pa jih na nadaljnji poti še kako potrebujem. Vsaka minuta v igri bo namreč še kako pomembna,« je dejal 19-letni Kodrin, ki je v Maribor prišel kot posojen igralec Celja Pivovarne Laško.