Vranješ na čelo nemške reprezentance?

Nemška rokometna zveza (DHB) je mesto selektorja reprezentance ponudila slovitemu strokovnjaku Ljubomirju Vranješu.

Objavljeno
29. julij 2014 16.33
Posodobljeno
29. julij 2014 16.33
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Flensburg - Trener evropskih rokometnih prvakov iz Flensburga Ljubomir Vranješ je od nemške rokometne zveze dobil mamljivo ponudbo, da kot selektor prevzame nemško rokometno reprezentanco, ki bo naslednje leto s posebnim povabilom nastopila na SP v Katarju.

»Z vodilnimi možmi zveze sem se pogovarjal o tem, a ni prišlo do nobenega dogovora. Dejstvo je, da želim še naprej delati v Flensburgu,« je dejal 40-letni nekdanji švedski reprezentant, ki je trener Flensburga že od leta 2010, pogodbo pa ima podpisano do leta 2017.

Vranješ je bil med lanskim marcem in oktobrom selektor Srbije, končno odločitev o njegovi morebitni dvojni trenerski vlogi pa bo imelo vodstvo kluba iz Flensburga.

Nemčija je v junijskih dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v začetku prihodnjega leta v Katarju izgubila proti Poljski, a ji je Mednarodna rokometna zveza (IHF) po posebnem povabilu vendarle omogočila nastop na sklepnem turnirju, ki bo v Dohi.

Po porazu s Poljsko je odstopil selektor Martin Heuberger, nemška zveza pa od tedaj naprej išče novega prvega moža elitne nemške izbrane vrste.