Vujović do Tokia

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je selektorju Veselinu Vujoviću podaljšalo pogodbo do leta 2020.

Objavljeno
27. oktober 2016 19.59
P. Z.
P. Z.

Ljubljana - Osrednja točka dnevnega reda seje predsedstva Rokometne zveze Slovenije je bilo podaljšanje sodelovanja s selektorjem moške reprezentance Veselinom Vujovićem. Črnogorec ima z RZS pogodbo do leta 2018, zdaj pa so jo podaljšali še za dve leti, torej do konca novega olimpijskega cikla z vrhuncem na OI v Tokiu 2020.

Predsednik RZS Franjo Bobinac se je z Vujovićem že prej dogovoril o vseh določbah pogodbe, zato je bila potrditev zgolj formalnost.

Člani predsedstva so njegovo delo ocenili kot zelo pozitivno in nadaljevanje njegovega mandata potrdili soglasno. Podpis nove pogodbe bo sledil v prihodnjih dneh.

Vujović bo sicer reprezentante zbral v nedeljo v Velenju na pripravah za kvalifikacijski tekmi za EP 2018 na Hrvaškem. V sredo se bo Slovenija v Velenju merila s Švico, štiri dni kasneje bo gostovala na Portugalskem.

Poleg imenovanja selektorja članske reprezentance so člani predsedstva določili tudi glavne trenerje v mlajših kategorijah. Dozdajšnjega izjemno uspešnega Slavka Iveziča bo v ekipi fantov U21 zamenjal Saša Praprotnik, trener U19 ostaja Jani Klemenčič, U17 bo odslej vodil Aleksander Markl, sicer tudi videoanalitik moške članske ekipe, U15 pa še naprej Marjan Potokar. Pri dekletih trener mladink U19, ki bodo naslednje leto igrale na evropskem prvenstvu v Sloveniji, ostaja Bojan Voglar, U17 pa bo vodil Boris Čuk.