Vujović: Igrali smo slabo, brez pravega naboja

Slovenski selektor Veselin Vujović po bolečem porazu z Nemci napoveduje spremembe na reprezentančnem seznamu.

Objavljeno
20. januar 2016 21.10
G. L.
G. L.

Vroclav - Evropskega prvenstva na Poljskem je za slovensko rokometno reprezentanco po bolečem porazu z Nemčijo (21:25) nepreklicno konec. Izbranci Veselina Vujovića so v Vroclavu osvojili končno 14. mesto, kar je najslabša uvrstitev Slovenije na evropskih prvenstvih v zgodovini.

Po uvodnem porazu s Švedi in remiju s Španci, ko je bila na dosegu roke tudi zmaga, je za slovenske rokometaše danes štela le zmaga. Od nje so bili kljub relativno majhni končni razliki oddaljeni svetlobna leta, sploh po brezidejni predstavi v drugem polčasu.

»Igrali smo slabo, brez pravega naboja. Že v uvodnem delu tekme smo izgubili nadzor nad Nemci in vseskozi zaostajali, odpovedali so tudi moji varovanci,« je za STA takoj po tekmi povedal razočarani slovenski selektor.

»Prav neverjetna je bila podoba mojih fantov na tekmi z Nemčijo. Primanjkovalo je vsega, od trdnosti v obrambi, pretoka žoge, tehničnih napak je bilo preveč, da ne govorim o tem, da so odpovedali najbolj izkušeni igralci. Ob vseh kadrovskih težav smo na odločilni tekmi praktično ostali brez Bombača, ki je zbolel za angino. Ker nimamo pravice do zamenjave, smo ga uvrstili v ekipo, a je bil daleč od tekme s Španijo. Bili smo brez meta z razdalje, brez konkretnih rešitev. Če vse skupaj seštejemo, potem smo glede na igro izvlekli dober izid, v enem trenutku sem celo pomislil, da nam grozi katastrofa,« je dodal Črnogorec in v isti sapi napovedal spremembe v svoji četi.

»O pozitivnih zadevah na tem prvenstvu je zelo težko govoriti v trenutku, ko sem zelo razočaran. V tem trenutku ne vidim nobenega segmenta v naši igri, ki bi me zadovoljil. Izgubiti tekmo ni težava, bolj boli to, da smo proti Nemčiji izgubili na sramoten način. Na zadnji tekmi ni bilo prave volje, želje in znanja, da vsaj skušamo zmagati. Po tekmi niti nisem drezal v igralce, saj sem znan po tem, da v teh trenutkih znam povedati tudi kaj preveč. V hotelu se bomo usedli skupaj in se odkrito pogovorili. Vsebina pogovora bo ostala znotraj ekipe, javnost pa bo izide teh pogovorov videla na mojem naslednjem reprezentančnem seznamu,« je zaključil nekoč eden najboljših rokometašev na svetu.

Kavtičnik »okrivil« igro v napadu

»Na začetku smo navzlic določenim vrzelim imeli možnosti za zmago, v nadaljevanju pa so Nemci kaznovali vsako našo napako. Izgubili smo niti naše igre, do konca nismo uspeli dohiteti tekmecev. Odhajamo domov razočarani, a moramo iti naprej,« je dodal izkušeni levokrilni igralec Slovenije Luka Žvižej, njegov kolega na desni strani napada Vid Kavtičnik pa je razloge za poraz našel predvsem v igri v napadu: »Obramba je bila na zadovoljivi ravni, na tekmi z Nemci enostavno nismo našli ustreznih rešitev v napadu. Dosegli smo 21 golov, kar je premalo za zmago nad nemško ekipo. Čez celoten turnir so nas pestile težave v napadu, na nobeni tekmi nismo zabili več kot 25 golov. Delati bo potrebno naprej, našo obrambo smo dvignili na določeno raven, v prihodnosti moramo še napad.«

Vzdušje v nemški ekipi je bilo razumljivo povsem drugačno. »Vesel sem današnje zmage nad Slovenijo in napredovanja v drugi del. Odločila je naša dobra obramba, ta je bila vseskozi na visoki ravni in je nagnila tehtnico na našo stran, prav tako medsebojno zaupanje, ki ga je v moji ekipi na pretek,« je dejal islandski strokovnjak na nemški klopi Dagur Sigurdsson.