Vujović pozval župana, naj uresniči obljube

Za konec rokometne sezone nocoj v Celju slavje in slovo od številnih igralcev, Gorenje in Ribnica si obetata drugo mesto.
Fotografija: Gal Marguč, novopečeni reprezentant, in njegovi Celjani so 9. maja v Velenju zmagali s 27:24. Foto: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Gal Marguč, novopečeni reprezentant, in njegovi Celjani so 9. maja v Velenju zmagali s 27:24. Foto: Mavric Pivk

Ljubljana – Celjani bodo pred svojimi navijači petič zapored dvignili pokal za naslov slovenskega prvaka in se poslovili od petih rokometašev. Zadnje kolo končnice v ligi NLB bo odločilo o tem, kdo bo zasedel drugo mesto, Gorenje ali Ribnica.

Z derbijem, ki se bo v Zlatorogu začel ob 19. uri, bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško (47 točk) sklenili uspešno sezono. So edini neporaženi v končnici in se bodo veselili 22. zvezdice. Gorenje (39) se je z zmago proti Ribnici (39) zavihtelo na drugo mesto, a so Dolenjci v prednosti, predvsem zato, ker si lahko obetajo boljši ali vsaj enak izkupiček na domači tekmi s Koprom (33), kot si ga lahko Velenjčani v Celju, kjer so nazadnje zmagali 4. decembra 2013.



Ribničanom drugo mesto pomeni več, to bi bil najboljši rezultat v klubski zgodovini, hkrati bi jim dal možnost za nastopanje v ligi SEHA. Predsednik Marko Obrstar je bil vneti nasprotnik udeležbe naših klubov v regionalnem tekmovanju, vendar bi se težko uprl skušnjavi sodelovanja v brezplačni ligi z uglednimi tekmeci, kot so Celje, Zagreb, Vardar …
 

Vujović: Če ne bo denarja, grem!


Koprčani so si zagotovili četrto mesto, bolj kot z razpletom tekme v Ribnici (ob 19. uri) se ukvarjajo s prihodnostjo. Trener Veselin Vujović je na vprašanje, ali ostaja na Obali, prst usmeril v Borisa Popovića. »Klubu in meni je župan obljubil podporo, tudi denar za okrepitve, vendar od tega za zdaj ni nič. Resnično upam, da bo držal besedo, sicer niti mene več ne bo,« je bil jasen Vujović.

Loka (29) in Krka (27) pa se bosta ob 20. uri merili za peto mesto, Loki je dovolj točka.

Oči bodo uprte v celjski Zlatorog, kjer bo kapetan David Razgor od predsednika RZS Franja Bobinca prejel najpomembnejši pokal v državi. Navijači bodo pomahali v slovo trem domačim »pjebom« – Urbanu Lesjaku, Žigi Mlakarju in Maticu Suholežniku – ter Luki Mitroviću in Ivanu Sliškoviću.
 

Zadnja Luzarjeva tekma?


Velenjčani? Obetajo si prekinitev črne serije. Pri Celjanih bo manjkal sijajni dvojec Malus-Makuc, a to jih ni oviralo pred tednom, ko so Krki zabili 46 golov. Trener Gorenja Klemen Luzar bo verjetno zadnjič vodil ekipo, ki jo zapušča osem os: Nejc Cehte, Klemen Ferlin, Alem Toskić, Gregor Potočnik, Rok Golčar, Blaž Kleč, Rok Zaponšek in Žarko Pejović.

Na derbiju z »napako«, saj ne odloča o naslovu, se bo predstavilo devet reprezentantov za kvalifikacije za SP (5:4 za Celje) in kar 11 za sredozemske igre (6:5 za Gorenje).

Komentarji: