Vujović se je razšel z Zagrebom

Slovenski selektor Veselin Vujović se je z Zagrebom dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe.

Objavljeno
17. oktober 2016 13.05
Posodobljeno
17. oktober 2016 13.21
Veselin Vujović
M. Ž.
M. Ž.

Zagreb - Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović se je po dobrih dveh sezonah razšel s hrvaškim prvakom Zagrebom.

Veselin Vujović je bil na klopi zagrebškega kluba od septembra 2014 in v pretekli sezoni poskrbel za odmevne rezultate, ko je moštvo popeljal do četrtfinala lige prvakov in polfinala lige Seha.

Zagrebčani v tej sezoni lige prvakov ne dosegajo želenih rezultatov, nasprotno, izgubili so vse štiri tekme, med drugim tudi proti slovenskemu prvaku Celju. To je bil znak, da so v hrvaškem klubu potrebne spremembe.

»Z Veselinom Vujovićem smo se dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe. Nismo ga odpustili in tudi on ni odstopil, skupaj smo prišli do spoznanja, da je to najboljša poteza. Dejal bom takole, kolikor denarja, toliko glasbe. Na žalost nimamo toliko denarja, kot bi si ga zaslužil trener kova Vujović. Zato smo mu pustili, da je obenem vodil tudi slovensko reprezentanco, kar je nekaj časa funkcioniralo, nato pa so prišle olimpijske igre in dolgo časa ga ni bilo v klubu, kar se sedaj tudi pozna. Vse težje se borimo z bogatimi evropskimi klubi. To potezo smo naredili zaradi prihodnosti, potrebujemo trenerja, ki nam bo na razpolago 24 ur na dan,« je na novinarski konferenci povedal direktor kluba Ante Ančić.

V zagrebškem klubu so razkrili, da bo Veselina Vujovića začasno zamenjal dosedanji pomočnik Andrija Nikolić, zaenkrat pa še nimajo kandidata za dolgoročno vodenje kluba.

Slovenskemu selektorju po končani zgodbi v Zagrebu zagotovo ne bo manjkalo ponudb. Ena izmed potencialnih možnosti je tudi prevzem trenerskega položaja pri Gorenju, ki se je na začetku meseca razšlo z Markom Šibilo in ga zamenjalo z Borutom Plaskanom.