Vujović v zelo ugledni družbi med kandidati za laskavo priznanje

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance je eden od petih kandidatov za najboljšega trenerja leta na svetu.

Objavljeno
24. februar 2017 09.58
hočevar rokomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je z izjemnim bronastim uspehom na svetovnem prvenstvu v Franciji in predvsem načinom, kako je (po epskem zasuku v malem finalu s Hrvaško) do njega prišel, prepričal ne zgolj navijačev in športnih navdušencev, temveč očitno tudi strokovno javnost.

Že lani je črnogorski lisjak našo izbrano vrsto popeljal tudi do olimpijskega četrtfinala in šestega mesta v Riu, zato si je prislužil nominacijo za najboljšega trenerja minulega leta po izboru Mednarodne rokometne zveze (IHF). Vendar pa je pot do laskavega priznanja še trnova, saj mu nasproti stojijo štirje izjemno ugledni tekmeci: Didier Dinart, ki je Francijo pred domačimi navijači popeljal na svetovni tron, Christian Berge, ki je z Norveško pokleknil šele v senzacionalnem finalu, Gudmundur Gudmundsson, z Dansko zlat na lanskem olimpijskem turnirju v Riu, in njegov islandski rojak Dagur Sigurdsson, ki si je z Nemčijo pokoril vso konkurenco na lanskem evropskem prvenstvu na Poljskem.

Vujović je bil leta 1989 izbran že za najboljšega rokometaša leta na svetu in lahko postane prvi v zgodovini z lovorikama tako v vlogi igralca kot trenerja. Med kandidati za prestižno nagrado je bil pred leti tudi že takratni selektor slovenske reprezentance Boris Denič, a je ostal praznih rok. Glasovanje poteka do 9. marca na spletni strani IHF