Vujovićevi izbranci v domovino z avtobusom namesto z letalom

Slovenski rokometaši so po prespani noči zapustili Vroclav in se z avtobusom odpravili na dolgo pot proti domovini.

Objavljeno
21. januar 2016 11.54
Rokomet
G. L.
G. L.

Vroclav - Ko so bile po sinočnjem porazu Slovenije z Nemčijo (21:25) in zgodnjem izpadu z evropskega prvenstva glave še vroče, je selektor Veselin Vujović napovedal spremembe na svojem reprezentančnem seznamu. Po prespani noči je svoje izjave nekoliko omilil in poudaril, da zdaj potrebuje čas za podrobno analizo vsega videnega.

Slovenski reprezentančni tabor se je po dopoldanski novinarski konferenci v vroclavskem hotelu Mercure pripravil na kar dolgo pot domov, ki bo namesto po zraku potekala po asfaltu. Zaradi težav z rezervacijo letalskih vstopnic, ki bi se sprostile šele jutri, je vodstvo reprezentance namreč odločilo, da se moštvo v domovino danes odpravi kar z avtobusom.

Na vprašanja novinarjev sta še pred tem v Šleziji odgovarjala kapetan Uroš Zorman in selektor Veselin Vujović, ki tudi po prespani noči nista skrivala slabe volje. »Dejstvo je, da smo vsi razočarani in žalostni. Pred evropskim prvenstvom smo vedeli, da igramo v zahtevni skupini, a v Vroclav smo prišli z določenimi cilji, ki pa jih nismo izpolnili. V teh trenutkih gredo besede težko iz ust, verjemite pa mi, da je najtežje samim igralcem. Močno upam, da bo v bodoče boljše,« je za STA povedal slovenski organizator igre.

Kako bo reprezentanca zgledala v prihodnje, za zdaj še ni znano. O tem, kot je potrdil Vujović sam, se še nista pogovarjala niti slovenski selektor in predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac. »Predsednik zveze je takoj po tekmi v maniri velikega gospoda obiskal igralce, jim čestital za borbeno predstavo in jim dejal, da naj navkljub porazu dvignejo glave. V bližnji prihodnosti oziroma takoj po končanem evropskem prvenstvu se bom sestal s predsednikom in drugimi vodilnimi osebami na rokometni zvezi ter bomo naredili podrobno nadaljnjo strategijo za dobrobit slovenske reprezentance, pri tem pa bomo predvsem morali biti zelo realni,« pa je na to temo dejal Vujović.