Z Alžirijo prvi preizkus pred SP

Slovenska rokometna reprezentanca v nedeljo začenja niz prijateljskih tekem pred januarskim SP v Španiji.

Objavljeno
28. december 2012 17.58
ZBOR ROKOMETNE REPREZENTANCE
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Zreče - Slovenska moška reprezentancase bo pred odhodom na SP v Španijo pomerila na štirih prijateljskih tekmah. Izbranci Borisa Deniča se bodo v Slovenj Gradcu najprej pomerili z Alžirijo, tekma pa bo služila za pripravo na prvo tekmo na SP, ko bodo igrali s Savdsko Arabijo. V nedeljo bo tako za rokometaše že prvi pravi test za SP.

»Prvi del priprav, kjer smo delali bazo, se pravi delali smo kondicijo z žogo, poskočnost, hitrostno vzdržljivost, je bil res kvaliteten. Fantje so dobro delali, tako kot zdaj v drugem delu, ko smo prešli na taktiko. Delamo dobro, delamo kvalitetno. Preizkušamo neko razmišljanje, ki ga imamo. želimo, da krivuljo, katera je normalna v tem obdobju, glede na to da so vsi naši igralci odigrali zelo kvalitetne klubske sezone in polsezone, obrnemo navzgor. Upam, da se bo v času do SP krivulja v formi obrnila navzgor,« je dejal selektor Denič.

Kot je razkril Denič, rokometaši že vadijo različne taktične zamisli. »Delamo obrambno postavitev 6-0 in napad na globoke cone. Imamo kontrolno tekmo proti Alžiriji, kjer že pričakujemo tako cono. Da dobimo dražljaj, da bomo znali kvalitetno odgovoriti na SP, kjer nas najprej čaka Savdska Arabija, ki igra globoko cono, in nato takoj v drugem kolu Južna Koreja. Tu pričakujem, da bomo videli, kako bomo odreagirali, kako se bomo obnašali, kako bomo uspeli proizvesti taktične zamisli na te globoke cone,« je pojasnil selektor. 

Slovenija se bo sicer na svetovnem prvenstvu v prvem delu v Zaragozi pomerila s Savdsko Arabijo, Južno Korejo, Poljsko, Belorusijo in Srbijo. V primeru, da bo osvojila prvo ali drugo mesto v skupini C, bo tekmo osmine finala igrala v Barceloni, v primeru tretjega ali četrtega mesta pa bo ostala v Zaragozi. V pripravljalnem obdobju bodo rokometaši odigrali štiri prijateljske tekme. Po nedeljskem obračunu z Alžirijo se bodo nato od 4. in 6. januarja prihodnje leto na Danskem pomerili s Črno goro, Tunizijo in izbrano vrsto gostiteljev.