Z Makedonijo v Mariboru

Ženska rokometna reprezentanca ima novo legionarko, Tamara Mavsar po 12 sezonah zapušča Krim in se seli k Vardarju.

Objavljeno
16. februar 2016 14.32
J. P.
J. P.

Maribor - Rokometna zveza Slovenije (RZS) je izvedbo tretje kvalifikacijske preizkušnje ženske članske izbrane vrste za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem zaupala ŽRK Branik-DP Logik, ki bo obračun z Makedonijo v četrtek, 10. marca, gostil v dvorani mariborskega Ljudskega vrta. Izbranke selektorja Uroša Bregarja, ki je nasledil Marto Bon, so v »jugoslovanski« skupini s Hrvaško, Črno goro in Makedonijo trenutno še brez zmage.

»Reprezentančni dvoboj bomo izkoristili za promocijo ženskega rokometa v Mariboru. Moški je že na kar zavidljivi ravni, želimo pa, da bi se dekleta fantom vsaj približala, če že ne tudi prehitela. Dvoboj je prišel v pravem času. Potrudili se bomo, da privabimo čim več ljudi in izvedli en lep dogodek v mestu,« je pojasnila nova klubska predsednica Andreja Omerzel Topalovič, ki je na čelu kluba zamenjala dolgoletnega prvega moža Matjaža Stanka.

»Vajeti kluba sem prevzela z velikim veseljem. Stanko je v preteklih dveh mandatih opravil zares veliko delo in kolektiv v osmih letih dvignil na visoko raven, skupaj z upravnim odborom pa tudi uspešno opravil finančno sanacijo. Postavil je temelje za dobro delovanje kluba, poskrbel za kakovosten trenerski kader in dobre razmere za delo z igralkami vseh kategorij. Prizadevala si bom za ohranitev trenda rasti kluba, moj cilj je pridobivanje čim večjega števila igralk vseh starosti in vrnitev nekdanjih članic k Braniku. Pomembna se mi zdi predvsem vzgoja mladih športnic in njihova usmeritev v rokomet,« je pristavila nova predsednica.

Tamara Mavsar nova legionarka

Ženska reprezentanca pa je močnejša za novo legionarko. Tamara Mavsar se namreč po kar dvanajstih sezonah, ki jih je preživela pri Krimu Mercatorju in v tem času v vseh klubskih selekcijah prispevala več kot 2400 zadetkov, za prihodnji dve sezoni seli v Skopje k Vardarju. »Krimu bom vselej hvaležna za vse, kar mi je ponudil, njegova rokometna šola je zagotovo zaslužna tudi za ponudbo, ki sem jo prejela iz Vardarja. Seveda ni lahko oditi od doma, a moja želja je vedno bila preizkusiti se v tujini. Želim pa si tudi nekoč ponovno obleči majico Krima,« je poudarila Mavsarjeva.

Štiriindvajsetletnica, ki je nosila kapetanski trak tako v ljubljanski zasedbi kot v izbrani vrsti, je postala z izjemno željo in nepopustljivostjo na tekmah eden najbolj prepoznavnih obrazov in zaščitnih znakov Krima, pri katerem se je izoblikovala in izbrusila od mlade obetavne rokometašice do vrhunske športnice, ki zdaj prvič odhaja na tuje. Ta 178 centimetrov visoka ljubljanska levokrilna igralka je v tej sezoni vpisala 136 zadetkov.