Za konec sprehod Celja do točk

V rokometni ligi SEHA nadigran Tatran, a odločitve o zaključnem turnirju četverice še ni.

Objavljeno
23. februar 2017 00.59
Odhod slovenske rokometne reprezentance na sp v Francijo.Reprezentant Urban Lesjak.V Ljubljani 4.1.2017[Urban Lesjak.romet.sp.šport]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Celje – Z enajsto zmago na 18 tekmah so celjski rokometaši sklenili redni del svoje krstne sezone v regionalni ligi SEHA. S tremi točkami, ki so jih sinoči s pol moči osvojili proti Tatranu Prešovu, so si povečali možnosti za nastop na sklepnem turnirju četverice, vendar bodo na dobro novico morali počakati vsaj do sobote.

Čez dva dni, ko bodo sami gostovali pri Vardarju v ligi prvakov, bo namreč v Velenju gostoval njihov glavni regionalni tekmec Meškov Brest in v primeru zmage Gorenja bi bila celjska vstopnica za F4 zajamčena. Vkolikor bi bili Belorusi premočni za neprepričljive »ose«, pa bi o celjski usodi bržčas odločila tekma med Zagrebom in Meškovom 16. marca. Vardar in Veszprem sta nedotakljiva na vrhu.

Celjani, ki jih zanima tudi organizacija turnirja, se ta čas ne obremenjujejo s temi računicami. Svoje so storili in pri tem niso porabili preveč moči. Zdaj bodo vse sile usmerili v ligo prvakov, do konca jih čakajo tekme z Vardarjem, Rhein-Neckarjem in Zagrebom, že ena zmaga pa bi lahko zadoščala za osmino finala.

Včeraj je bilo že v prvem polčasu več kot očitno, da ima Celje boljšo ekipo od Tatrana, člana spodnjega doma LP. Gostitelji so ves čas nadzorovali potek tekme, trener Branko Tamše, ki ni tvegal z rahlo poškodovanim Tilnom Kodrinom, pa je lahko odpočil nosilce igre. Zaigrala sta tudi Matic Grošelj in celo 16-letni Domen Makuc. Slednji je pokazal razkošen talent in zabil prve tri gole za člansko ekipo. V vratih je bil izjemno razpoložen Urban Lesjak (23 obramb).

Razlika v kakovosti je zares prišla do izraza šele na začetku drugega polčasa, v katerem se je razlika s treh golov v sedmih minutah po zadetku Boruta Mačkovška (učinek je imel 7:7) dvignila na osem (24:16) ter nato narasla na plus 11. Slovaki so se hitro vdali v usodo, regionalno tekmovanje jim očitno ne pomeni kaj dosti. Tatran je imel celo več zmag v ligi prvakov (4 na 10 tekmah), kot jih ima v ligi SEHA (3 na 15 tekmah).

Za Celjane je bila neizenačena tekma, polna golov, lep obet pred tekmo v Skopju, na kateri bodo lahko povsem razbremenjeni, kot takšni pa so tudi najbolj nevarni.