Za zlato kolajno Norvežanke in Francozinje

Norveška ženska rokometna reprezentanca se bo v finalu SP za lovoriko pomerila s Francozinjami. 

Objavljeno
15. december 2017 18.18
Posodobljeno
15. december 2017 18.18
HANDBALL-WC-WOMEN-NOR-NED
L. Z.
L. Z.
Hamburg - Norveška ženska rokometna reprezentanca je prva finalistka svetovnega prvenstva v Nemčiji. V polfinalu so Norvežanke z 32:23 (17:10) brez težav premagale Nizozemke, v nedeljskem finalu pa se bodo v Hamburgu pomerile z zmagovalko drugega polfinala Francijo. 

Branilke naslova so upravičile vlogo favoritinj in od samega začetka nadzorovale potek srečanja. V deseti minuti so že vodile s sedmimi goli prednosti (8:1), ki so jo zadržale do polčasa. Tudi v drugem delu se ni veliko spremenilo, tako da napredovanje Norvežank ni bilo nikoli ogroženo.

Ti dve reprezentanci sta se pomerili tudi na prejšnjem svetovnem prvenstvu, in sicer v finalu. Zanimivo, da je bil takrat izid zelo podoben današnjemu, saj so Norvežanke slavile z 31:23. Precej bolj napeto je bilo lani na evropskem prvenstvu. Ekipi sta se zopet pomerili v finalu, le da je tokrat zmaga Norvežank precej bolj visela v zraku, a so bile s 30:29 vseeno premočne za tekmice.

Norvežankam bodo v nedeljo na nasprotni strani stale Francozinje, ki so se po zmagoslavju nad Švedinjami petič prebile v veliki finale. Na dosedanjih štirih finalnih tekmah so zlato kolajno osvojile na Hrvaškem 2003, potem ko so v finalu premagale Madžarke, izgubile pa finalne obračune v letih 1999, 2009 in 2011.

Tekma za tretje mesto med Nizozemkami in Švedinjami se bo v nedeljo pričela ob 14.30, finalna med Norvežankami in Francozinjami pa ob 17.30.