Zadnja Vujovićeva menjava: Grebenc namesto Miklavčiča

Slovenski selektor: Dvoboj z Rusijo je lepa priložnost za dokazovanje, v njem se bo najbolje videl pravi značaj te ekipe.

Objavljeno
20. januar 2017 21.41
šipić slovenija švica
J. P.
J. P.

Pariz - Slovenska moška članska rokometna reprezentanca je zgodaj dopoldne pripotovala v Pariz in opravila prvi trening pred jutrišnjim (ob 20.45) dvobojem osmine finala svetovnega prvenstva proti Rusom. Dosedanja statistika se krepko nagiba na stran tekmecev, ki so v enajstih obračunih izvlekli osem zmag, so bili v zadnjih dveh poskusih uspešnejši Slovenci: na pripravljalni tekmi 16. aprila 2010 v Zlinu s kar 42:32, 23. januarja 2013 pa na svetovnem prvenstvu v Barceloni z 28:27.

Pred jutrišnjim dvobojem je selektor Veselin Vujović opravil zadnjo menjavo na turnirju. V Pariz je namreč prispel Jan Grebenc, ki je že treniral z ekipo, v igralskem kadru za osmino finala pa je zamenjal Davida Miklavčiča. Drugouvrščena zasedba skupine B v Metzu, ki naskakuje svojo tretjo zaporedno uvrstitev v najboljšo osmerico na svetu, bo pred dvobojem trenirala še enkrat - jutri dopoldne se bo prvič spoznala z dvorano Bercy.

»Zavedamo se, da je pred nami najpomembnejša tekma na prvenstvu. Z uvrstitvijo med osem bi dokazali, da smo resna in odgovorna reprezentanca, ki je na pravi poti. V tem primeru bi bili le še korak oddaljeni od boja za odličja. Dvoboj z Rusijo je najlepša priložnost za dokazovanje, v njem se bo najbolje videl pravi značaj te ekipe,« napoveduje selektor Vujović.

»Od osmine finala naprej ni več lahkih tekmecev. Rusi so v primerjavi z drugimi našimi morebitnimi nasprotniki počasnejši, a bomo morali pokazati vse naše znanje in igrati brez najmanjših napak. Enostavno se bo treba 'resetirati' in pozabiti na zadnjo tekmo v Metzu. Fantje se zavedamo pomembnosti prihajajočega obračuna, srčno upam na zmago,« zatrjuje čuvaj mreže Matevž Skok.

Jure Dolenec pa dodaja: »Žal nismo osvojili prvega mesta v skupini, ki bi nam v izločilnih bojih zagotovilo nekoliko lažjega tekmeca, a tudi drugo mesto je zadovoljivo izhodišče. Pravi francoski turnir se začenja šele po skupinskem delu, odslej bo vsak poraz tragičen, v primeru zmage bi bili korak bližje večjim stvarem. Rusi so premagljivi, predvsem pa upam, da bomo prikazali veliko boljšo predstavo, kakršno smo v preteklosti in tudi že na tem prvenstvu. Boljši moramo biti v vseh segmentih naše igre, predvsem pa zmanjšati število izgubljenih žog.«