Zagorje na Norveško, Koper na Portugalsko

Žreb v pokalu EHF ni bil ravno ugoden za slovenske predstavnike, rokometašice Zagorja in njihove kolege iz Kopra.

Objavljeno
19. julij 2016 16.14
ROKOMET Koper - Trimo Trebnje
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Dunaj - Državne prvakinje iz Zagorja, ki so se zaradi previsokih stroškov odrekle nastopu v kvalifikacijah za ligo prvakinj in prepustile mesto Krimu Mercatorju, bodo evropsko pot začele že v prvem kolu pokala EHF, tekmovanja, ki se je po moškem vzoru združilo s pokalom pokalnih zmagovalk in bo spomladi imelo skupinski del. Ples kroglic na Dunaju jim je namreč namenil Byasen iz Trondheima.

Če bodo uspešne, bodo Zagorjanke v 2. kolu bržčas spet morale na Norveško, deželo svetovnih prvakinj, saj se bodo merile z zmagovalcem kvalifikacijskega para Holon (Izr) – Bergen.

Koprčani bodo štartali v drugem kolu in bržčas imeli še težje delo, njihov tekmec bo prav gotovo Porto, ki mora sicer pred tem izločiti gruzijski Batumi. Portugalski rokomet je v vzponu, v Portu, ki je nazadnje igral v ligi prvakov, bo kariero nadaljeval bivši kapetan Maribora Nikola Špelić, tam je tudi nekdanji celjski up, češki velikan Michal Kasal.

Mlada koprska ekipa, ki jo vodi trener Zoran Jovičić, je že v prvi sezoni v 1. SRL osvojila visoko četrto mesto in si priigrala evropsko vozovnico. Ljubitelji rokometa na Obali imajo sicer lepe spomine na Portugalce, proti Benfici je nekdanji Cimos v sezoni 2010-11 osvojili pokal challenge.

V pokalu EHF bo Slovenijo zastopala tudi Riko Ribnica, vendar šele v 3. kolu, zadnjim pred skupinskim delom, ter morda tudi Gorenje, vkolikor ne bo uspešno v kvalifikacijah za t. i. spodnji dom lige prvakov.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, slovenski prvaki, ponovno nastopali v elitnem delu LP.