Zarabec bo stisnil zobe

Kljub poškodbi, ki jo je staknil na tekmi Celja s Flensburgom, bo Miha Zarabec nared že za sredin derbi z Gorenjem.

Objavljeno
22. februar 2016 13.47
rokomet
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Celje - Skrb, da bo vodja napada rokometašev Celja Pivovarne Laško Miha Zarabec zaradi poškodbe odsoten dalj časa, so bile odveč. Trebanjec je ob koncu prvega polčasa sobotne tekme lige prvakov proti Flensburgu dobil močan udarec s kolenom v mišico in moral zapustiti igrišče. V drugem polčasu se je skušal vrniti, vendar so bile bolečine prehude, zato ni mogel pomagati kolegom, ki so jim ob koncu pošle moči in so nesrečno izgubili s 26:30.

Trener Branko Tamše, ki je že prej ostal brez poškodovanih Arthurja Patrianove in Marka Dujmovića, bolezen pa je zdelala Povilasa Babarskasa in Ivana Gajića, se je po tekmi držal za glavo in se bal nove slabe novice, da bo za dalj časa ostal brez Zarabca, ki je šel takoj po tekmi na pregled v bolnišnico. Pred Celjem sta namreč zelo pomembni tekmi, v sredo bo v Velenju derbi državnega prvenstva proti Gorenju, v soboto pa ključna tekma lige prvakov v Zagrebu, kjer bodo pivovarji lovili manjkajočo točko v boju za nastop v osmini finala.

Zarabec je za Delo potrdil, da namerava na obeh srečanjih nastopiti, četudi so bolečine še vedno hude. »Kako se počutim? Nekaj srednjega. Dogovor je, da ta teden ne bom prav nič treniral, igral pa naj bi na obeh tekmah. Verjamem, da bo zdravniška služba že poskrbela, da bom lahko zdržal napore,« je dejal Zarabec, ki je sicer v zelo dobri formi, zato je njegova prisotnost zelo pomembna za ambicije državnih prvakov.