Zbrane kljub prednosti 18 golov

Slovenske rokometašice po prepričljivi zmagi v Mariboru danes (ob 20. uri) na revanši v Makedoniji.

Objavljeno
11. marec 2016 22.24
P. Z.
P. Z.

Skopje – Zmaga z 18 goli iz Maribora (35:17) je lahko zavajajoča Slovenske rokometašice (še) ne sodijo v razred reprezentanc, ki bi lahko vpisale zmago še pred začetkom tekme proti tekmecem iz tretjega jakostnega razreda, kakršna je Makedonija, s katero se bodo merile nocoj ob 20. uri na revanši v Skopju v 4. kolu kvalifikacij za EP na Švedskem.

Najprej morajo dokazati, da so se neupravičeno znašle v drugem razredu in z novo zmago ohraniti možnosti, da se po šestih letih znova zavihtijo na veliko tekmovanje. Selektor Uroš Bregar dobro pozna tekmice, dve leti je bil član strokovnega štaba v Vardarju in ve, da so zmožne pokazati več kot v četrtek. Še zlasti v znameniti dvorani Kale, kjer navijači stojijo ob parketu in lahko uprizorijo hud pritisk.

»Vsakega tekmeca je težko premagati dvakrat v dveh dneh. Mi moramo umiriti glave, se zbrati in odigrati, kot znamo,« si Bregar obeta novi dve točki, kar bi pomenilo, da bi Slovenija ohranila možnosti za EP do junija, ko bo gostila verjetno ključno tekmo s Hrvaško, zmagovalko derbija skupine 4 s Črno goro (23:22; Penezić 11 golov).«