Znana zgodba: Celje nemočno

Rokometaši Veszprema desetič zapored premagali slovenske prvake.

Objavljeno
05. oktober 2016 01.19
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Veszprem – Še eno učno uro rokometa najvišje ravni so bili proti Veszpremu v ligi SEHA deležni rokometaši Celja Pivovarne Laško. Po novem porazu z madžarskim gigantom lahko le upajo, da se zgodba z začetka sezone ne bo ponovila tudi proti Vardarju v nedeljo, ko bo v Zlatorogu veliko bolj pomembna tekma lige prvakov.

Nič kaj obetavno se ni za Slovence začelo gostovanje v metropoli Blatnega jezera. Veszprem, za katerega je prvič proti bivšemu klubu zaigral Blaž Blagotinšek, si je že v nekaj minutah ustvaril prednost s 6:1. Potem so se gostje le prebudili in se po zadetku Mihe Zarabca približali na 7:9. Trener Branko Tamše si še naprej mrzlično prizadeva zbuditi Boruta Mačkovška, v katerem ima največ rezerv, in mu je zaupal izvajanje prve 7-metrovke, a je namero povratnika v ekipo prebral Roland Mikler, ki je bil v vratih veliko bolje razpoložen od kolega Urbana Lesjaka.

Kljub temu so slovenski prvaki pokazali zobe, po »cepelinu« v režiji podajalca Blaža Janca in strelca Povilasa Babarskasa ter zatem še uspešni 7-metrovki Mihe Zarabca je na semaforju Arene Veszprem pisalo le še 13:12. Toda nihanja ostajajo zvesti spremljevalci celjske ekipe, ki je v končnici prvega dela znova zaostala za pet golov.

Nadaljevanje je razkrilo še večjo razliko med tekmecema. Veszprem, branilec naslova, je v slogu velikih ekip rutinirano prišel do zmage, s katero se je prebil pod vrh lestvice, na katerem ostaja Vardar, naslednji tekmec Celjanov. Slednji so le na trenutke prikazali tekočo in učinkovito igro in morali še desetič zapored priznati premoč Madžarom, pri katerih sta si na desnem krilu minute razdelila še dva njihova bivša igralca – Dragan Gajić je imel učinek iz igre 6:6, Gašper Marguč 6:5!

Tamše se ne bo predolgo obremenjeval s porazom, čeprav si je obetal boljšo generalko pred tekmo z Vardarjem, na kateri bi si Celjani lahko povečali možnosti za preboj v osmino finala lige prvakov. Toda pokazati bodo morali veliko več, predvsem strniti obrambo in zajeziti napake v napadu, po katerih je bil nič krivi Lesjak lahka tarča. Smerokaz bi jim morali biti prejšnji tekmi z Zagrebom in Rhein-Neckarjem, z blede predstave na Madžarskem pa bi veljalo vzeti čim več podukov.

»Slabo smo začeli, se potem vrnili, a pokopala nas je slaba igra v obrambi. Vratar Mikler je bil v odlični formi, veliko čistih strelov smo zgrešili, tudi tri sedemmetrovke, kar je bilo proti takšni ekipi preveč,« je po novi grenki izkušnji povedal Mačkovšek, ki je vendarle pokazal napredek: zabil je tri gole, največ v sezoni.