Zrelostni izpit za vijoličaste v Ribnici

Danes znani vsi udeleženci zaključnega turnirja slovenskega pokala.

Objavljeno
22. marec 2016 23.10
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Ljubljana – Medtem ko bo za Celjane četrtfinalna tekma v Krškem zgolj formalnost in bo Trimo očiten favorit proti Slovenj Gradcu, pa se nocoj v ŠC Ribnica obeta nadvse napet boj za uvrstitev na sklepni turnir pokala Slovenije.

Tako Mariborčani kot Ribničani so v prvenstvu zajahali zmagoviti val in se znašli na mestih, ki so si jih obetali pred sezono. Štajerci so dobili devet od zadnjih 11 tekem in se po sobotni zmagi proti Trimu prvič povzpeli na tretje mesto. Ribničani pa so prvič skočili v območje, ki prinaša nastop v končnici, potem ko so v gosteh premagali Loko in Krko. V svoji dvorani so zadnji poraz doživeli prav proti vijoličasti ekipi Slavka Iveziča. To je bilo 19. decembra lani (25:26), pred tem pa je v začetku sezone Ribnica v Taboru zmagala za pet golov.

Maribor je bil doslej trikrat udeleženec zaključnega turnirja, Ribnica enkrat. »Veselim se tekme, ki bo za nas nekakšen zrelostni izpit,« pravi Ivezič, ki se še kako zaveda, kako neugodna je lahko četa kolega Roberta Beguša: »Še posebej nevarna je doma. Njena forma je v vzponu, zato nas čaka zahteven izziv.« Že sinoči je v ponovitvi lanske tekme za tretje mesto Koper upravičil vlogo favorita in zmagal pri vodilni ekipi 1. B lige Dol TKI Hrastnik ter se znova zavihtel na zadnje dejanje pokalnega tekmovanja.

Slovenski pokal, četrtfinalne tekme

Krško – Celje Pivovarna Laško (19)

Trimo – Slovenj Gradec (19)

Riko Ribnica – Maribor Branik (19)

Že odigrano

DOL Tki Hrastnik : Koper 25:29 (12:13)

(Brilej 7, Klepej in Ajdari po 5; Smolnik 9, Bratkovič 7, Moljk 4)