Zvezdnice se bodo tokrat za točki morale preznojiti

Rokomet: Krim bo jutri na Kodeljevem gostil Györ, ki ga v ligi prvakinj še nikoli ni premagal.

Objavljeno
23. februar 2017 20.40
Rokomet Krim Mercator - Larvik 22.oktobra 2016 [rokomet,šport,Krim Mercator]
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana – Še nikdar doslej gost Krima Mercatorja v ligi prvakinj ni imel bolj izrazite vloge favorita, kot jo bodo imele rokometašice Györa na jutrišnji tekmi na Kodeljevem (19.15). Toda Ljubljančanke so odločne, da se bodo dale tako zlahka.

Krim ni v formi, ki jo je kazal jeseni, ko so na Kodeljevem kot domine padli Esbjerg, Sävehof in Larvik. V drugem delu LP je nanizal tri poraze in bolj ali manj je že jasno, da ne bo videl četrtfinala. Skupina B je pač preveč zahtevna, močnejša od skupine A, in prav mogoče je, da se bodo vsaj tri ali kar vse štiri ekipe iz nje prebile na sklepni turnir v Budimpešti. Tam bo Györ prvi kandidat za lovoriko, potem ko je lani presenetljivo po izvajanju 7-metrovk klonil proti CSM iz Bukarešte. Krimovke so njegovo moč spoznale pred mesecem, ko so na Madžarskem izgubile kar z 22:39.

Tokrat se trener Uroš Bregar in njegova dekleta nadejajo boljšega odpora proti ekipi, v kateri je kopica zvezdnic, med njimi najboljša strelka EP Nora Mørk, MVP Nycke Groot, še ena srebrna Nizozemka Yvette Broch, brazilska bombarderka Eduarda Amorim in kajpak primadona madžarskega rokometa Anita Görbicz. V takšni zasedbi se ne pozna preveč niti odsotnost najboljše krožne napadalke, Heidi Løke, ki pričakuje otroka. A to ne pomeni, da igralke španskega trenerja Ambrosa Martina niso ranljive. V prejšnjem kolu so se komaj izognile domačemu porazu proti Larviku (27:27). Krim se kajpak ne more nadejati točk, tudi zgodovina mu ne govori v prid. Madžark ni premagal še nikdar, tudi takrat ne, ko je bil evropski prvak. Edino točko je osvojil v sezoni 2009/10, odtlej pa izgubil vseh sedem tekem.

V skupini B ima Györ 11 točk, Midtjylland in Larvik po 8, Bukarešta 7, Krim 6 in Esbjerg 2, krimovke pa bodo po tekmi z Györom gostovale v Romuniji in za konec gostile Danke. Že ena zmaga v glavnem delu bi bila lep uspeh za ekipo, ki ima kopico težav s poškodbami. Najbolj se pozna odsotnost Elizabeth Omoregie, gonilne sile v prvem delu. Za nameček v teh dneh ni vadila Laura Kamdop, Mirjeta Bajramoska ima težave s stopalom, Aneta Benko pa s hrbtom; na srečo se vrača Tamara Georgijev.

Trener Bregar vseeno ne obupuje, čeprav uspeha realno ne more pričakovati: »Moj osebni cilj je, da na Kodeljevem priredimo spektakel, odigramo dobro tekmo in pokažemo, zakaj smo med najboljšimi 12 ekipami v Evropi.«