David Rodman: V napadu imamo premalo samozavesti

David Rodman obžaluje, ker Slovenci proti Japonski niso poskrbeli za miren konec.

Objavljeno
17. april 2012 12.57
Miha Žakelj, šport
Miha Žakelj, šport

Ljubljana – Slovenska hokejska reprezentanca je tudi na drugi tekmi poskrbela za razburljivo končnico in odpor Japoncev strla šele v končnici. Eden izmed junakov novega uspeha je bil tudi David Rodman, ki so ga razglasili za najboljšega igralca dvoboja. Mlajši od bratov Rodman je po tekmi obžaloval številne zapravljene priložnosti v napadu.

Hokejisti Japonske so po visokem porazu danes prikazali bojevito igro in vam povzročali kar nekaj težav. Ste pričakovali takšen odpor?

Vedeli smo, da imajo kakovostno in dobro drsalno ekipo, a smo se hkrati zavedali tudi lastne moči. Mislim, da smo danes odigrali bolje kot proti Veliki Britaniji, škoda le številnih zgrešenih priložnosti v napadu, s katerimi bi dvoboj mirno pripeljali h koncu.

Selektor Matjaž Kopitar po uvodnem dvoboju ni bil povsem zadovoljen z igro moštva. Kakšna so bila njegova navodila pred dvobojem z Japonsko?

Predvsem, da moramo prikazati več energije in igrati z več ritma. Manjka nam samozavesti v napadu, ob tem moramo zmanjšati število napak v obrambi in mirno čakati na napake tekmecev.

Priborili ste si dve pomembni zmagi, kar je odlično izhodišče pred dvobojema z neporaženima reprezentancama Madžarske in Avstrije.

Pričakujemo lahko novi težki tekmi, občutek imam, da noben dvoboj ne bo lahek. Naši nasprotniki bodo iz tekme v tekmo težji, tako da moramo stopnjevati svojo formo.

Vaši soigralci so imeli v nedeljo kar nekaj kritik na račun kakovosti ledene ploskve. Kakšne so bile razmere tokrat?

V zadnji tretjini uvodne tekme z Veliko Britanijo je bil led zares slab, to pot pa nimam nikakršnih pripomb. Za led je bilo ustrezno poskrbljeno.

Pred vami je prost dan. Kako ga boste izkoristili?

Izkoristil ga bomo predvsem za počitek, popoldne nas čaka še en trening in nato analiza naslednjega tekmeca.

Ste zadovoljni z dosedanjim obiskom Stožic?

Na število obiskovalcev nimam pripomb, opazil sem le nekaj prostih sedežev, pa še to tam, kjer so slabši in se ne vidi celotnega igrišča.