Kopitar: Igralci so pokazali, da so pravi

V taboru slovenske hokejske reprezentance so bili po končanem svetovnem prvenstvu skupine B zadovoljni s prikazanim.

Objavljeno
22. april 2012 14.48
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Hokejisti slovenske hokejske reprezentance so s sinočnjo zmago nad Avstrijo na odličen način zaokrožili nastope na svetovnem prvenstvu skupine B, v okviru katerega so si pred domačimi navijači zagotovili povratek med elito.

Selektor Matjaž Kopitar se je ob koncu tekme zahvalil vsem, ki so sodelovali pri uspehu slovenske reprezentance. »Najlepša hvala vsem, ki so delali za to ekipo, celotnemu štabu, največja zahvala pa igralcem, ki so danes dokazali da so prava ekipa, v veliko veselje mi je delati z njimi. Na turnir smo se pripravljali štirideset dni, tako da nam ni bil problem drsati z nasprotniki in se z njimi fizično spopasti. Mislim, da so fantje pokazali, da so pravi.«

Selektor Avstrije Emanuel Viveiros je po zadnjem srečanju priznal premoč Slovenije in izpostavil pomanjkljivost turnirja. »Slovenija je bila danes boljša od nas, presenečen sem bil nad izjemno hitrim ritmom igre. Ena izmed stvari, ki bi jo v prihodnje morali spremeniti, je uvedba četrtega sodnika. Če zapraviš veliko vsoto denarja v ogranizacijo takšnega turnirja, moraš vložiti denar tudi v dodatnega sodnika, saj ta naredi vse skupaj bolj profesionalno,« je povedal Viveiros, ki se z moštvom že veseli nastopa v elitni skupini svetovnega hokeja.

Tam bo nastopila tudi Slovenija, ki si je po besedah reprezentanta Andreja Hebarja mesto med elito zagotovila s postopnim napredovanjem. »Na turnirju smo sprva čutili nekaj pritiska, tako da nam igra ni stekla. Nato smo napredovali, iz dneva v dan igrali bolje, na koncu se nam je na koncu vse »poklopilo« in smo zasluženo zmagali. Zelo me veseli, da čeprav prvih tekem nismo odigrali po svojih zmožnostih, smo jih vseeno odločili v svoj prid. To je odlika velikih ekip, da lahko zmagaš tudi na slab dan in ko ti ne gre vse po načrtih,« je ocenil Hebar.

Podobnega mnenja je bil tudi napadalec Žiga Jeglič. »Pokazali smo se kot super ekipa. Mogoče smo začeli malce nervozno in sprva imeli nekaj tesnih dvobojev, ampak smo nato proti Madžarom pokazali, da smo prava ekipa. Avstrijcem smo se maščevali za lanski poraz in jim vzeli zlato medaljo. Res je super, da smo zmagali pred domačimi navijači, ker bi bilo res sramotno, če nam bi tukaj osvojili le drugo mesto. Igranje v Stožicah je bila nova in odlična izkušnja,« je dodal Jeglič.

Natope na prvenstvu je ocenil tudi kapetan Tomaž Razingar. »Nastopili smo v vlogi favorita, kar za Slovence ni tipično, a je bilo to prav. Pred prvenstvom smo imeli le en cilj, in sicer pred polnimi Stožicami se uvrstiti nazaj v skupino A, česar se nismo ustrašili. Čeprav rezultati namigujejo na to, da je bilo zelo lahko, pa je bilo daleč od tega,« je povedal najizkušenejši v slovenski reprezentanci, ki je pohvalil tudi vzdušje v Stožicah. »Tivolija nismo pogrešali. Ko sediš višje v dvorani, se ti navijanje mogoče ne zdi tako glasno, vendar se mi igralci na ledu zaradi navijanja nismo mogli normalno sporazumevati, kajti bilo je zares glasno. Ko smo bili na drugi tekmi v težavah, je občinstvo naredilo svoje, nadaljevanje pa je bilo fantastično. Ko na koncu vidiš fante in celtno občinstvo, ki poje s teboj državno himno, je ves trud poplačan,« je zaključil Razingar.

Pred slovensko reprezentanco je zdaj zasluženi počitek, v novem tekmovalnem letu pa sta pred njo dva velika dogodka, in sicer februarske olimpijske kvalifikacije in svetovno prvenstvo elitne skupine, ki ga bosta gostili Švedska in Finska.