Kopitar: Namesto, da bi vozili športni avto, potiskamo tovornjak

Slovenski hokejisti so po dveh tekmah na SP sicer pri polnem izkupičku, vseeno pa doslej niso pustili najboljšega vtisa.

Objavljeno
17. april 2012 18.09
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Hokejisti imajo na SP skupine B v Ljubljani danes prvi prost dan. Šesterici udeleženk se bo prilegel počitek preden se podajo v odločilni del tekmovanja.

Slovenijo jutri (ob 20.00) čakajo stari znanci Madžari, ki veljajo za favorite in so skupaj z Avstrijo ter našo reprezentanco na vrhu razpredelnice. Zanimivo bo videti, kako se bodo varovanci Matjaža Kopitarja spopadli z vzhodnimi sosedi, zlasti po tem, ko so imeli na prvih dveh tekmah proti (na papirju) lažjima nasprotnikoma veliko težav.

Živčni risi doslej premalo učinkoviti

Odločitev je proti Veliki Britaniji in Japonski namreč padla šele v zadnjih minutah, pri Sloveniji je šepala učinkovitost, predvsem ob igri z igralcem več, ko pa so Slovenci nadzorovali položaj, so se preveč zapletali in njihova premoč je ostala brez učinka.

»To je dokaz, da ta turnir ni lahek, ti nasprotniki niso od muh. Tisti, ki je mislil, da bo lahko ... Za višjo zmago pa potrebuješ tudi srečo. Ampak očitno fantje nočejo, da bi si jaz na klopi odpočil in me držijo na 360 voltih. Ampak če je to cena, jo bom z veseljem plačal, samo da bomo zmagovali,« je prvi dve tekmi ocenil slovenski selektor Matjaž Kopitar.

»Namesto da bi bili udobno nameščeni v športnem avtomobilu in se peljali do zmage, se vozimo v tovornjaku in moramo včasih še malo potisniti,« se je še pošalil selektor in priznal, da so v pripravah morda res odigrali premalo težkih tekem.

»Zdaj imamo čas za treznjenje glav, pa ne po alkoholu, ampak po vseh teh stresih. Imamo čas, da se pripravimo, fantje vedo, kdo prihaja. Motivacija me ne skrbi, mogoče so fantje v določenih trenutkih celo preveč napeti,« je Kopitar, ki razmišlja tudi o spremembah v drugem in tretjem napadu, dejal pred sredino tekmo.

Madžare dobro poznajo

Današnji prost dan in večerni trening bodo Kopitarjevi izbranci namenili pripravi na še težjo tekmo. Polovico madžarske reprezentance sestavljajo hokejisti Sape iz Szekesfehervarja, ki jo Slovenci dobro poznajo. V letošnji sezoni imajo z njo dobre izkušnje predvsem ljubljanski hokejisti, saj so jo premagali v končnici lige EBEL, zato tudi Aleš Mušič ve, kaj jih čaka v sredo zvečer.

»Japonci so vzeli, kar smo jim mi ponudili. Moramo biti bolj zbrani, celotno gledano pa smo bili boljši. Zanesljivo bo dvoboj z Madžari spet ena težjih tekem. Madžari so dobro začeli turnir. Večina igralcev prihaja iz Sape, tako da njihov sistem dobro poznamo. Dobro bomo morali pokrivati srednjo tretjino in biti zbrani v obrambi,« je po pisanju STA napovedal Mušič.

Zgodovina sicer kaže, da imajo Slovenci z Madžari dobre izkušnje, saj so na obeh zadnjih medsebojnih tekmah na SP iste ravni leta 2007 in 2010 zmagali. Obakrat sta bili tekmi v dvorani Tivoli in obakrat je bil končni izid 4:1.