John Tomić: Drouet je bil agresiven, šlo je za samoobrambo

Oče avstralskega tenisača Bernarnda Tomića je fizično obračunal s sinovim trening partnerem in se znašel za zapahi.

Objavljeno
07. maj 2013 11.06
TENNIS-ESP-ATP-AUS-DROUET
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Madrid - Te dni je v teniškem svetu ob turnirju serije masters v Madridu v središču pozornosti tudi sojenje Johnu Tomiću, očetu enega najboljših avstralskih tenisačev ta čas Bernarda Tomića.

Oče izjemno nadarjenega tenisača je namreč pred dnevi pred enim od španskih hotelov fizično obračunal s sinovim trening partnerjem Francozom Thomasom Drouetom in se znašel v priporu. Sojenje je poželo ogromno medijske pozornosti, oče John pa je na prvem zaslišanju zatrdil, da ni napadel Croueta, ampak je šlo za samoobrambo.

»Ne počutim se krivega, saj nisem storil ničesar narobe. Drou je bil agresiven, sam pa sem se le branil,« je dejal nekdanji taksist bosanskih korenin. Drouet se je na sodišču pojavil z opornico za vrat, medtem ko je bil njegov obraz prekrit z modricami.

Priči naj bi bila Tipsarević in Dolgopolov

»Že pred časom sva imela nesoglasje, saj me je John na letališču poslal po mleko, kar pa nisem želel storiti. Zagrozil mi je, da bom v prihodnjih dneh izgubil službo, toda posredoval je Bernard in prekinil spor. Ko smo prišli v Madrid, me je John povabil na sprehod, sam pa sem sklepal, da se želi opravičiti. Ko sva začela hoditi, me je najprej pljunil v obraz in dejal, da ne bom dobil plačila. Rekel sem, da mi bo plačal Bernard, nato pa je pristopil do mene in me udaril z glavo,« je za Herald Sun ozadje konflikta pojasnil Drouet. Dodal je še, da je bil v preteklosti priča številnim izpadom Johna, ki naj bi nekajkrat fizično obračunal tudi s sinom.

Sam Bernard incidenta ni videl, saj je bil v tem času na vajah pri fizioterapevtu. »To je čudna situacija. Želel sem se pogovoriti s Thomasom, vendar je bil v bolnišnici. Vse od takrat tudi nisem videl očeta,« je dejal 20-letni tenisač, ki na lestvici ATP zaseda 49. mesto in velja za enega najbolj nadarjenih mladih igralcev. Na sodišču naj bi v prihodnjih dneh kot priči nastopili Aleksander Dolgopolov in Janko Tipsarević.

»Skupaj z očetom sva Droueta našla krvavega ležati na tleh. Bil je v resnično slabem stanju. Samega incidenta nisva videla,« je pojasnil Dolgopolov. V kolikor bo John spoznan krivega za fizični napad, bi lahko za zapahi preživel od treh mesecev do treh let.

John znan po svojih incidentih

Oče John sicer velja za izjemno kontroverzno osebo. Za enega od prvih incidentov je poskrbel že, ko je bil Bernard star vsega 16 let, saj mu je na enem od turnirjev serije challenger po sodniški napaki ukazal naj zapusti igrišče. V najstniških letih Bernarda je njegov oče z avtomobilom izsilil drugo vozilo, v katerem sta bila dva teniška trenerja in se moral za svojo potezo javno opravičiti.

Leta 2010 je na domačem OP Avstralije zagrozil vodstvu Avstralske teniške zveze, da bo njegov sin začel igrati za Hrvaško, saj so organizatorji premaknili njegov dvoboj z Marinom Čilićem na nočni termin. Prvi trener Bernarda Tomića Neil Guiney je dejal, da mladi Avstralec ne bo nikoli izkoristil svojega polnega potenciala, saj se mora neprestano ukvarjati s »psihopatskim očetom«, toda Bernard je nedolgo nazaj izjavil, da je njegov oče »najboljši trener na svetu«.