Francozi preluknjali mrežo Jamajke, trojček Immobileja (VIDEO)

»Azzurri« so v generalki pred nogometnim SP s 5:3 ugnali Fluminense, zadnje tri gole pa zadeli v razmaku treh minut.

Objavljeno
09. junij 2014 12.06
FBL-WC-2014-ITA-FLUMINENSE-FRIENDLY
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Francoska nogometna reprezentanca ni na generalki pred skorajšnjim svetovnim prvenstvom v Braziliji poznala niti kančka usmiljenja do Jamajke in je do vrha napolnila njeno mrežo, vratar Jacomeno Barrett je moral namreč kar osemkrat na kolena. S po dvema goloma so se izkazali Blaise Matuidi, Karim Benzema in rezervist Antoine Griezmann, vsak drugi poskus »galskih petelinov« pa je našel pot v mrežo.

Italijani so se udarili z brazilskim prvoligašem Fluminensejem in predvsem po zaslugi odličnega začetka drugega polčasa, ko so v treh minutah kar trikrat zadeli v polno, zmagali s 5:3. Režiserja uspeha sta bila napadalca Lorenzo Insigne in Ciro Immobile, ki sta sodelovala prav pri vseh golih - prvi je prispeval dva zadetka in eno podajo, drugi pa celo hat-trick in dve podaji. Zanimivo, da se brazilska mreža ni več zatresla odtlej, ko so na igrišče v 62. minuti stopili nekateri glavni zvezdniki »azzurrov«, tudi Mario Balotelli, Andrea Pirlo, Daniele De Rossi, Antonio Cassano in Claudio Marchisio.

Do pričakovane zmage nad Trinidadom in Tobagom pa se je dokopal tudi Iran, s tem pa je generalk pred mundialom za večino reprezentanc konec. Jutri se bosta pomerili še Gana in Južna Koreja, dan pozneje pa Portugalska in Irska.

Fluminense : Italija 3:5 (2:2)

Chiquinho 25., Carlinhos 37., Matheus Carvalho 64.; Lorenzo Insigne 23., 55., Ciro Immobile 31., 53., 54.

Francija : Jamajka 8:0 (3:0)

Yohan Cabaye 17., Blaise Matuidi 20., 66., Karim Benzema 38., 63., Olivier Giroud 53., Antoine Griezmann 77., 89.

Trinidad in Tobago : Iran 0:2 (0:1)

Ehsan Hajy Safi 45., Reza Ghoochannejhad 54.

__________________________________________

San Marino : Albanija 0:3

Mergim Mavraj 27., Armando Vajushi 32., Emiljano Vila 73.