Iz nizozemskega tabora: nastop Van Persieja pod vprašajem

Manchestrov napadalec je, podobno kot tudi branilec Daryl Janmaat, staknil hude želodčne in prebavne težave.

Objavljeno
08. julij 2014 23.22
FBL-WC-2014-NED-TRAINING
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sao Paulo - Tik pred jutrišnjim polfinalnim obračunom z Argentino na nogometnem svetovnem prvenstvu v Braziliji je vzdušje v nizozemskem taboru pokvarila novica o zdravstvenih preglavicah enega glavnih zvezdnikov Robina van Persieja. Napadalec Manchester Uniteda je namreč staknil hude želodčne in prebavne težave, zato je njegov polfinalni nastop še vprašljiv.

Za zdaj torej selektor Louis van Gaal še ne ve, ali bo Van Persie, ki ga danes ni bilo na reprezentančnem treningu, jutri lahko nosil kapetanski trak, prav tako je danes iz istega razloga, torej črevesnih težav, po prilagojenem programu treniral tudi branilec Daryl Janmaat, saj selektor ni želel tvegati, da bi okužila še koga v izbrani vrsti. Spodbudna novica je vsaj ta, da se je treningom po poškodbi dimelj pridružil zvezni igralec Milana Nigel de Jong, za katerega se dolgo ni vedelo, ali bo na letošnjem mundialu sploh še lahko zaigral. Jutri bo verjetno prav on zadolžen za tekmečevega virtuoza Lionela Messija.

Se je pa selektor Louis van Gaal zagotovo prikupil nizozemskim otrokom, saj je staršem v domovini položil na dušo, naj pred ključnimi poznovečernimi dvoboji letošnjega prvenstva podmladka ne podijo spat, temveč naj mu dovolijo ogled tekem, pa čeravno se začenjajo šele ob 22. uri. »Svojim otrokom bi takoj omogočil ogled nizozemskega polfinalnega obračuna, ker je nekaj posebnega. Le poglejte, kakšen vpliv ima mundial na vse nas. Sploh pa ima večina otrok že počitnice in je povsem vseeno, kdaj gredo spat. Pa tudi če bodo že v posteljah, ne bodo mogli zaspati, ker jih bo skrbela usoda mojih fantov,« se je v vlogo varuha otrokovih pravic prelevil selektor »oranžnih«.