Klose že razmišlja o trenerski službi

Legendarni nemški nogometaš Miroslav Klose naj bi kariero končal naslednje leto, nato pa želi postati trener.

Objavljeno
06. junij 2014 11.31
SOCCER-WORLD/GERMANY
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Berlin - Nemški nogometni reprezentant Miroslav Klose bo v naslednjih dneh nastopil že na svojem četrtem munidalu. Pri 35 letih je seveda že začel razmišljati tudi o koncu kariere in upokojitvi, po kateri pa ne namerava zapustiti nogometnih zelenic.

Kot je dejal za časnik Bild, bi rad po koncu igralske kariere postal trener. »Ne vem pa še, kdaj se bo to zgodilo. Trenutno kaže, da bom končal leta 2015, vse pa bo odvisno od moje pripravljenosti za napore in morebitnih poškodb,« je povedal napadalec nemške reprezentance.

Klose je bil s petimi zadetki najboljši strelec svetovnega prvenstva leta 2006 v Nemčiji, za to reprezentanco pa je nogometaš poljskega rodu odigral 131 tekem in dosegel 68 zadetkov. Pet zadetkov je dosegel tudi na svojem debitantskem SP leta 2002, pred štirimi leti pa je na SP zabil štiri gole in je s skupno 14 zadetki skupaj z rojakom Gerdom Müllerjem drugi na večni lestvici. Na čelu je Brazilec Ronaldo s 15 goli in Klose ga lahko prehiti na svojem četrtem SP v Braziliji.

Trenutno ima sklenjeno pogodbo z Laziom iz Rima do leta 2015 z možnostjo podaljšanja še za leto dni.