Maradona: Messi si ni zaslužil nagrade za igralca prvenstva

Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona meni, da bi morala t. i. Zlata žoga končati v rokah drugega igralca.

Objavljeno
14. julij 2014 15.43
Brazil Soccer WCup Germany Argentina
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Rio de Janeiro - Argentinski nogometaš Lionel Messi je ob koncu finala svetovnega prvenstva prejel nagrado za najboljšega nogometaša tekmovanja, kar je med strokovnjaki dvignilo veliko prahu.

Med tistimi, ki se ne strinjajo z izborom najboljšega nogometaša prvenstva, je tudi legendarni argentinski igralec Diego Armando Maradona:

»Če bi bilo mogoče, bi Messiju podaril nebesa, toda ni pošteno, da nekdo dobil nagrado zgolj zaradi marketinške poteze,« je dejal Maradona, ki je imel v mislih povezanost Messija z Adidasom - nemško podjetje je pokrovitelj nagrade Zlata žoga za igralca prvenstva, prejel pa jo je argentinski napadalec, ki je prav tako pod okriljem Adidasa.

Pri Mednarodni nogometni zvezi so svojo odločitev pojasnili s tem, da je bil Lionel Messi edini nogometaš s štirimi nagradami za igralca tekme - prejel jih je na vseh treh predtekmovalnih tekmah ter na dvoboju osmine finala s Švico - Argentinec pa se je na lestvici najbolje ocenjenih nogometašev na prvenstvu uvrstil šele na enajsto mesto (9.46).

Po oceni Fife je najbolje ocenjeni nogometaš prvenstva Nemec Toni Kroos (9.79), sledijo Francoz Karim Benzema (9.74), Nizozemec Arjen Robben (9.7) ter Brazilca Thiago Silva (9.66) in Oscar (9.63)