Messi priznal, da bi morala Argentina prikazati več (VIDEO)

Argentina je vse do 91. minute tekme trepetala proti Iranu, dokler je ni odrešil prvi zvezdnik Lionel Messi.

Objavljeno
22. junij 2014 10.36
Posodobljeno
22. junij 2014 10.36
Brazil Soccer WCup Argentina Iran
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Rio de Janeiro - Argentinska nogometna reprezentanca si je kot ena od favoritinj za naslov na SP že zagotovila preboj v osmino finala. A je imela na poti do druge zmage obilo težav, odpor Irana je strla šele v sodnikovem podaljšku, ko je mojstrsko zadel prvi zvezdnik Lionel Messi (1:0).

Ob trdi iranski obrambi sicer kapetan večji del tekme ni igral vidnejše vloge, a zablestel, ko je bilo to najbolj potrebno. Se je pa po tekmi zavedal, da prvi dve predstavi Argentine nista bili najboljši. »Če analiziramo obe odigrani tekmi, lahko rečemo, da bi lahko igrali bolje. Nismo še pokazali vsega, kar znamo, a mislim, da lahko tekom turnirja še napredujemo in pridemo zelo daleč,« je po zmagi dejal Messi.

»Težko je bilo prebiti iransko obrambo in najti prostor za strel. Ko imamo več prostora, smo veliko bolj nevarni,« je še povedal nogometaš Barcelone, ki je bil po zmagi seveda najbolj izpostavljen, nanj je bila najbolj osredotočena tudi iranska reprezentanca. A se sam s tem ni strinjal. »Mislim, da niso pazili le name. Tudi (Angel) Di Maria je imel zelo malo prostora in težko ustvarjal priložnosti,« je omenil Messi, ob katerem so si nekaj nevarnih priložnosti, zlasti v prvem polčasu, priigrali tudi Sergio Agüero, Angel Di Maria in Gonzalo Higuain.

Iran se je tako že veselil osvojene točke proti velesili, ko je Messi tik pred koncem tekme le prišel do čistega strela in poskrbel za veliko slavje na tribunah. »Ko sem videl, da mi je uspelo, sem bil le zelo, zelo srečen. Bili smo že v sodnikovem podaljšku in želel sem, da si že zagotovimo napredovanje. Mislim, da je ta zmaga za nas zelo pomembna. Zdaj smo lahko mirni, sicer pa bi proti Nigeriji še trepetali,« je še povedal prvi zvezdnik.

»Ko imaš Messija v ekipi, je vse mogoče,« je po tekmi dejal selektor Argentine Alejandro Sabella, ki pa seveda ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev, ki so proti »avtsajderju« tako dolgo hodili po robu.

Znova jezni na sodnika

Po tekmi se je jezil tudi selektor Irana Carlos Queiroz, ki je izpostavil predvsem napako srbskega sodnika Milorada Mazića. »Messi je bil fantastičen, sodnik pač ne. Ne razumem, moral bi videti, da je bil prekršek za enajstmetrovko. Bil je le pet metrov stran, nikakor ni mogel tega spregledati,« je bil ogorčen Portugalec.