Messi zavrnil vabilo španske reprezentance

Zvezdnika Barcelone so svojčas v reprezentanco vabili tudi Španci. A je bil Messi od nekdaj vdan barvam Argentine.

Objavljeno
03. junij 2014 21.54
Chile Argentina Soccer WCup
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Buenos Aires - Prvi argentinski nogometaš Lionel Messi je v svoji novi biografiji z naslovom »Messi, The Patriot« priznal, da ga je svoj čas v svoje vrste vabila španska reprezentanca. A v Rosariu rojeni nogometaš, ki je sicer že kot deček zapustil domovino in se pridružil nogometni akademiji v Barceloni, jo je zavrnil. Zatrdil je, da nikdar ni pomislil na to, da bi zaogral v kakšnem drugem dresu kot argentinskem.

»Slišal sem že vse mogoče komentarje: da za Argentino ne igram dovolj vneto, da ne pojem himne in da nisem predan nacionalnemu dresu. To me je zelo bolelo, ljudje so me obravnavali krivično,« je povedal Messi in še razkril, da je od nekdaj nestrpno pričakoval klic argentinske zveze.

»Vedno sem želel nositi le argentinski dres, od nekdaj sem bil velik navijač reprezentance. Gledal sem vse tekme po televiziji, nikdar pa je nisem imel priložnosti videti v živo. Najhujši spomin imam na SP 2002, ko smo tako hitro izpadli. To je bilo zelo boleče kljub veliki razdalji,« se je še spominjal prvenstva na Japonskem in v Južni Koreji. Sam je imel tedaj 15 let, Argentino pa se je poslovila že po prvem delu, saj sta bili v skupini boljši Švedska in Anglija.